Drons policials per guanyar en seguretat

A la sessió última del Ple del 2020 es va aprovar també, de manera inicial, el Reglament intern regulador de l’ús de RPAS (drons) de la Policia Local, amb els vots a favor del PSC i de Ciutadans, i els vots contraris d’ERC i d’ECP. Amb aquest acord, es valora la conveniència de dotar al cos de seguretat local i a la ciutat d’una “eina bàsica, eficaç, moderna i fonamental per a l’òptim desenvolupament de l’activitat policial, dotant així a la ciutadania d’un altre mitjà més amb el qual poder prevenir la comissió d’actes incívics i delictius».

Aquestes noves tecnologies poden ser de gran ajuda per a maximitzar els recursos en matèria de seguretat i prevenció, sobretot en municipis com Santa Coloma, que compta amb una gran riquesa mediambiental i patrimonial, que combina muntanyes i altiplans, amb diferents accidents geogràfics, així com el pas del riu Besòs.

L’ús de drons per part de les Forces i Cossos de Seguretat és una novetat que s’ha fet possible gràcies a la recent normativa, el Reial decret 1036/2017 de 15 de desembre, pel qual es regula la utilització civil de les aeronaus pilotades per control remot.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure