Augmenta un 14% el pressupost de l’Ajuntament per 2013

19/11/12. El pressupost del 2013 de l’Ajuntament de Santa Coloma és de 89,5 milions d’euros, un 14,46% més que en l’exercici actual. En termes absoluts, aquesta pujada significa 11 milions d’euros més, que l’equip de govern (PSC, ICV-EUiA i CiU) pretén destinar a tres àmbits concrets: les polítiques de cohesió social, la reactivació de l’economia i el manteniment de l’espai públic.

 

Aquesta pujada en moments de clara recessió econòmica i de dificultat per quadrar els comptes ve motivada, segons el govern local, per un augment de les aportacions de l’Estat. “Hi ha un augment del 20% dels pagaments a compte de la Participació dels tributs de l’Estat respecte l’any anterior”, assegura la tinent d’alcalde Lídia Guinart (PSC). Una xifra que correspon a 7 milions d’euros. El govern també compta en rebre 2 milions més procedents de la Diputació de Barcelona (de subvencions finalistes) i 1 milió més de la Macomunitat. La resta d’ingressos procediran dels impostos, especialment l’IBI.  

 

El govern es mostra satisfet amb els números tenint en compte la situació de crisi econòmica. “És un pressupost globalment anivellat que compleix la llei d’estabilitat pressupostària”, afirma Guinart qui destaca que la partida de despeses anirà destinada sobretot a polítiques sociales. En aquest sentit, el govern pretén destinar 2,1 milions d’euros a les escoles bressol; 900.000 al programa de reutilització de llibres de text;  800.000 euros a un pla d’ocupació local i 650.000 euros al Servei d’Atenció Domiciliària. La resta d’organismes municipals també veuran incrementat el seu pressupost respecte l’any anterior a excepció de Gramepark que passarà de 13,8 milions a 2,9 milions.

 

El pressupost es va aprovar ahir amb els vots favorables de l'equip de govern (PSC, ICV-EUiA i CiU). PP, PxC i Gent van votar en contra.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure