Arriba ‘Agenda d’Estiu 2023’, l’oferta d’activitats de lleure de la ciutat

La inversió en beques per a aquestes activitats és de 220.000 euros, un 10 % més que el 2022

El 8 de maig s’obriran les inscripcions per participar en les diferents activitats que l’Ajuntament i altres entitats han organitzat per a aquest estiu en diferents espais de la ciutat. Casals, colònies, campus esportius i culturals són algunes de les propostes que s’han preparat i que formen part del projecte educatiu municipal de lleure per a infants i joves «Agenda d’Estiu 2023».

Les activitats d’estiu tornen amb un programa complet i una oferta molt variada que té com a objectiu aprofitar el temps de vacances a través d’accions formatives i lúdiques.

Els casals, adreçats a infants de 3 a 14 anys, es realitzaran de dilluns a divendres en horari de 9 a 13 h, i fins a les 15 h amb servei de menjador, del 26 de juny al 28 de juliol. A més, s’oferirà servei d’acollida de 8 a 9 h i de 15 a 16.30 h per a les famílies interessades.

Enguany, les activitats educatives, que pretenen motivar especialment la creativitat a través del joc i que es realitzaran en l’àmbit habitual dels infants, es faran a deu centres escolars de la ciutat: Institut Escola Pallaresa, Les Palmeres, Riera Alta, Mercè Rodoreda, Wagner, Sagrada Família, Torre Balldovina, Fray Luis de León, Sant Just i Ferran de Sagarra.

Les persones interessades podran fer les inscripcions del 8 de maig al 8 de juny presencialment al Servei d’Educació – OME (rambla Sant Sebastià, 98-100), de dilluns a divendres, de 9.30 a 11.30 h; i els dimarts i dijous, de 16.30 a 19 h.

Colònies i activitats esportives

Del 24 al 28 de juliol tindran lloc les colònies d’estiu per a nens/es i joves entre 3 i 16 anys a Santa Margarida de Montbui. L’Ajuntament finançarà fins al 40% de l’import d’aquesta activitat.

A més, els complexos esportius de Can Zam, Torribera, Raval i Rambla Fondo i les entitats esportives organitzen casals i campus en diferents disciplines. L’oferta d’aquestes entitats es poden consultar a www.esportsgramenet.cat/casals. En aquest cas, les inscripcions s’hauran de fer contactant directament amb l’entitat.

Casals d’estiu inclusius

Els casals d’estiu s’adapten per tal de poder atendre les necessitats d’aquells infants i adolescents amb diversitat funcional que no tenen les mateixes oportunitats. Per això, l’Ajuntament contracta vetlladors/ores que els donen suport en les activitats de lleure que s’organitzen al municipi dins de l’oferta de casals municipals, campus esportius, colònies i centres oberts.

El suport d’un/a vetllador/a no depèn del grau de discapacitat ni dels ingressos econòmics de la família, només es requereix l’informe favorable de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic de la Generalitat de Catalunya. El pressupost destinat per a l’acompanyament no està limitat i es contractarà el personal que es necessiti per garantir-lo durant tota la jornada els dies de casal.

Les famílies interessades a sol·licitar el suport d’un vetllador/a per al seu fill/a, hauran de demanar cita prèvia al 93 462 40 90 fins al 26 de maig de 2023. El dia i l’hora assignats, hauran d’anar a les dependències municipals de l’avinguda Francesc Macià, 41.

A més de la possibilitat d’aquest acompanyament per participar en la programació ordinària inclusivad’activitats, existeix un casal específic adreçat a infants i adolescents amb discapacitats, pluridiscapacitat o dependència amb una oferta molt diversa de propostes de lleure.

Es tracta del Casal xelA, que tindrà lloc del 26 de juny al 21 de juliol, a l’Escola d’Educació Especial Josep Sol (de 9 a 14 h), organitzat pel Centre Obert Rialles i la Fundació Champagnat-Maristes.

Altres casals

En les mateixes dates, en horari de matí, també es faran casals temàtics. És el cas dels artístics «Aquest estiu fes art», organitzat per l’Associació Les Colomes i que es realitzarà al Centre Cívic de Can Mariner; i el casal escènic «Aquest estiu viu l’escena», organitzat per l’Avalot i que es desenvoluparà a La Central

Escènica. Així mateix, des de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC), es durà a terme el casal «Cuina’t l’estiu», al recinte de Torribera, de 9 a 15 h, del 26 de juny al 21 de juliol.

Els centres oberts Germina, El Far Moisès, Casal dels Infants i Rialles també participaran a «Agenda d’Estiu 2023» amb un programa d’activitats d’oci en diversos equipaments municipals.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure