8 de cada 10 pacients valoren positivament la tranquil·litat per dormir a l’Hospital

La manca de son pot provocar un augment de la pressió arterial alta, fatiga, depressió, augment del dolor, agitació i / o agressió dels pacients hospitalitzats. La literatura científica indica que són diversos els factors que influeixen en el descans nocturn dels pacients a l’entorn hospitalari: el soroll, la temperatura ambiental, la llum, la dieta o la inquietud del pacient.

Conèixer la percepció dels pacients hospitalitzats en relació amb la qualitat del son és bàsic per poder dur a termes accions de millora, humanitzant els espais, l’entorn i l’atenció assistencial, afectant la millora de la qualitat del descans nocturn ja que és fonamental en la recuperació dels pacients ingressats.

En aquest sentit des de la Fundació l’Esperit Sant s’ha posat en marxa el grup de treball anomenat ProsomniuM amb l’objectiu de promoure un seguit d’actuacions i iniciatives per afavorir el descans nocturn dels pacients hospitalitzats al centre i des del grup s’ha impulsat un estudi entre els pacients ingressats per conèixer les seves percepcions.

Malgrat la majoria de pacients valoren amb un notable la tranquil·litat per descansar per la nit el 54% dels pacients declara no aconseguir un son profund. Segons l’estudi el 63% declara patir alguna angoixa o preocupació i un 52,8 % manifesta patir dolor durant les hores nocturnes.

Les dades també mostren que en un 42,7% dels pacients els han despertat les intervencions dutes a terme per l’equip d’infermeria i, d’altra banda, un 28 % dels casos consideren que hi ha massa soroll ambiental (portes, timbres) i un 23% dels enquestats es queixen de les veus dels professionals.

Durant el 2021 des del grup ProsomniuM s’impulsaran diferents accions perquè els professionals assistencials puguin afavorir el descans nocturn entre els pacients: els informaran sobre la importància de dormir bé, adequaran l’habitació per minimitzar l’impacte de llum i el soroll i es revisaran els dispositius que poden interferir provocant soroll o llum excessiva. Durant els propers dies el personal d’infermeria també oferirà als pacients ingressats un antifaç i un díptic informatiu sobre la importància de dormir bé.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure