Edgar Climent i Laia Rodríguez, dos talents forjats a la UCA

El talent i els èxits de la Unió Colomenca d’Atletisme (UCA) no deixen de forjar-se a la fàbrica d’atletes del Camp d’Atletisme Antonio Amorós temporada rere temporada. L’Edgar Climent (2003) i la Laia Rodríguez (2005) en són dos dels exemples de les joves promeses que triomfen i s’han format en aquesta instal·lació esportiva colomenca.

L’Edgar va començar la seva trajectòria amb 12 anys, després de practicar futbol a la Fundació Esportiva Grama. «Vaig començar a practicar atletisme amb 12 anys i amb 14 el salt d’alçada. Em va agradar molt».

En la primera participació va ser segon i va aconseguir la mínima de Catalunya. «A partir d’aquell moment ja vaig començar a créixer però en cap moment em vaig proposar res. Vaig anar sumant èxits», assegura. Actualment, l’Edgar és campió d’Espanya en la seva categoria sots20 i té un sostre de 2.06. «La mínima europea és de 2,12 i aquest és el seu objectiu. «Crec que tinc possibilitats de poder aconseguir aquesta fita i he aconseguit un creixement progressiu».

De dilluns a divendres, l’Edgar entrena cada dia durant dues hores i mitja i ho compagina amb els estudis durant el matí. Un esforç que comporta molt sacrifici.

Per la seva part, la Laia és subcampiona d’Espanya de salt de llargada i destaca molt el seu caràcter competitiu. «Des de petita sempre m’ha agradat l’atletisme. Vaig començar amb una beca amb 7 anys i des del primer dia em va agradar molt», afirma amb un somriure. El seu pare va ser un dels pilars que la va recolzar força durant els seus inicis i qui li va animar a participar en competició

«El meu objectiu és superar-me i créixer sempre. Avançar és la meva fita en un esport mental. Cadascú sap quin és el seu límit i l’atletisme és molt esforç. Sóc molt competitiva i sempre vull donar el màxim»
Amb 5.57 actualment, la Laia vol trencar aquest sostre, un objectiu cada vegada més difícil d’aconseguir

«El confinament no va ser fàcil perquè no tenia espai a casa. El retorn a la pista va ser positiu perquè vaig tornar amb moltes ganes i he tornat molt bé físicament. El meu proper objectiu és intentar arribar als sis metres», conclou amb confiança.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure