2.520 milions en beques pels estudiants: es poden demanar al març

El Consell de Ministres ha aprovat una partida de 2.520 milions dʻeuros per a beques, que arribaran a un milió dʻalumnes

El Consell de Ministres ha aprovat una partida de 2.520 milions dʻeuros per a beques, que arribaran a un milió dʻalumnes, i un subsidi universal que tindrà un import de 400 euros per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu perquè les famílies puguin fer front a la pujada de preus.

Beca per a necessitats específiques

Per crear aquesta ajuda universal als estudiants que pateixin algun tipus de discapacitat, el Govern espanyol destinarà 200 milions d’euros, que beneficiaran més de 240.000 alumnes per contribuir a tenir un sistema educatiu més inclusiu.

Es tracta de 400 euros d’ajuda complementària que rebran aquells estudiants que se’ls acredita una discapacitat superior al 33%, que tenen trastorn greu de conducta, del llenguatge o de la comunicació; o que tenen l’espectre de l’autisme.

2.500 euros de beca per residència

Així mateix, el Reial decret estableix un increment en la quantia de la beca de residència a la convocatòria anual de beques de caràcter general per a estudis postobligatoris, que arribarà a un import de 2.500 euros, davant els 1.600 del curs anterior, i que beneficiarà més de 125.000 estudiants.

Aquest increment està orientat a facilitar que els alumnes puguin continuar els seus estudis en una localitat diferent de la pròpia

Beques de caràcter general

Les quanties de les beques a l’estudi de caràcter general seran de 1.700 euros la quantia fixa lligada a la renda del sol·licitant; de 2.500 euros la lligada a la residència del sol·licitant durant el curs; de 300 euros la beca bàsica, que serà de 350 euros en cas de cursar cicles formatius de Grau Bàsic; i la quantia lligada a l’excel·lència en el rendiment acadèmic serà entre 50 i 125 euros.

Els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu rebran el curs vinent fins a 862 euros d’ajuda d’ensenyament; fins a 617 euros d’ajuda de transport escolar; fins a 574 euros d’ajuda de menjador escolar; fins a 1.795 euros d’ajuda de residència escolar; fins a 442 euros d’ajut per al transport de cap de setmana; fins a 308 euros dajuts per a transport urbà; fins a 204 euros d’ajuda per a material escolar; fins a 913 euros d’ajut per a reeducació pedagògica; i fins a 913 euros d’ajuda per a reeducació del llenguatge, a més dels 400 euros de subsidi universal per a despeses addicionals de caràcter general.

Una altra de les novetats de la nova partida de beques és que han avançat quatre mesos la gestió de les beques. Així, els estudiants poden presentar la sol·licitud de beques a partir del mes de març

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure