15.321 alumnes tornen avui a les aules de Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament de Santa Coloma ha xifrat en 15.321 els alumnes que tornen a les aules aquest dilluns 14 de setembre, després de sis mesos sense classes presencials. Concretament, 3.191 nens i nenes en P3, P4 i P5; 7.005 alumnes d’educació primària; i 5.125 alumnes d’ESO.

La tornada, ha explicat el consistori, es duu a terme seguint un paquet de mesures extraordinàries per a evitar la propagació del covid-19, establertes des del propi Ajuntament com des de la Generalitat, i que «permetran garantir escoles i instituts segurs i saludables».

El consistori colomenc ha destacat d’entre les seves mesures el «repartiment de ‘packs’ per a tots els nens majors de sis anys del municipi, que contenen una màscara reutilitzable i gel hidroalcohólico (aquest últim solo per a alumnes de secundària)», i acompanyats d’una campanya informativa dirigida a tota la ciutadania».

Les mesures detalladament
L’oferta educativa complementària es veurà ampliada amb cursos sobre les mesures preventives per a afrontar la pandèmia. Aquesta iniciativa, puntualitza el govern local, respon a la demanda realitzada per les famílies i professionals de la salut durant les jornades d’elaboració del Pla d’Acció Municipal.

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Coloma ha reforçat la neteja en horari lectiu dels centres i la desinfecció diària dels accessos a les escoles i instituts. També s’han augmentat l’equip d’agents cívics diürns per a «facilitar que les entrades i sortides dels centres es duguin a terme de forma ordenada i segura».

Els accessos als centres educatius comptaran amb la nova senyalització corresponent, «per a complir amb els protocols sanitaris». Amb tot, aquest conjunt de mesures extraordinàries, implica un «esforç econòmic important per part de l’Ajuntament» i, puntualitzen, «es preveu invertir més de 600.000 euros».

Es doblega el personal de suport en les guarderies municipals
Amb l’objectiu de disminuir la ràtio de nens per aula, el govern local augmentarà el personal de suport en les guarderies amb 25 nous professionals. Així, han explicat, hi haurà una persona de reforç per cada aula i no una compartida per cada dues. Això suposa una inversió extraordinària de 300.000 euros, que se suma a la inversió anual habitual de 2 milions d’euros.

Quant a les activitats complementàries, l’Ajuntament de Santa Coloma reforçarà el seu programa per a oferir més recursos a les escoles que presentin «situacions de major vulnerabilitat» i «evitar que els alumnes no puguin realitzar una activitat per falta de recursos». El consistori ha xifrat el cost d’aquesta mesura en 50.000 euros.

A més de les mesures municipals, els alumnes i alumnes colomenses hauran de seguir el protocol d’actuació de la Generalitat per a la gestió de casos del covid en els centres educatius com comprovar que la temperatura dels alumnes no sigui superior a 37,5 °C o els aïllaments preventius en cas de positiu per covid-19.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure