L’Ajuntament ofereix ajuts en ‘grames’ als comerços que promoguin criteris socials i solidaris

L’Ajuntament de Santa Coloma ha anunciat noves subvencions per al comerç local en moneda local digital, ‘grama’, a aquells projectes que tinguin en compte el compliment de criteris socials i de consum responsable. És una ajuda adreçada a persones físiques i jurídiques que exerceixen activitats de comerç al detall, serveis i restauració en establiments ubicats en planta baixa, en parades de mercats municipals i de venda no sedentària de la ciutat. El termini de les sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

L’import màxim dels ajuts, que es faran efectius en moneda local, serà de fins a 5.000 grames (cal recordar que una grama té el valor d’un euro). L’Ajuntament destina a aquestes subvencions un pressupost extraordinari de cent mil euros. La mesura forma part de les accions que es porten a terme a la ciutat per donar suport al comerç i la restauració, en un moment especialment sensible a causa de la crisi generada per la Covid-19. L’objectiu del pagament en grames és que els diners públics es quedin a la ciutat i generin riquesa i ocupació.

Les subvencions a projectes per a fomentar el consum responsable i l’economia social i solidària tenen com a objectiu estimular entre el teixit comercial colomenc el compliment de criteris socials com, per exemple, la venda de productes ecològics, de proximitat i de comerç just, la compra local, l’associacionisme, el cooperativisme, l’ús d’energia verda i d’embolcalls reutilitzables, entre altres accions amb impacte social vinculades a la seva activitat comercial.

Sistema innovador

La Moneda Local Digital permet establir, entre els criteris de valoració de les subvencions, un ajut extra en funció del nombre i característiques de les transaccions en grames. D’aquesta manera s’aconsegueix augmentar l’efecte multiplicador de la inversió pública, ja que cada ajut beneficia a un comerç en particular i, al mateix temps, el seu responsable es veu estimulat a reinvertir les Grames dins de la xarxa de comerços i serveis de Santa Coloma, fent que el diner circuli més vegades i durant més temps entre el teixit productiu local.

Amb aquests ajuts, s’estimula l’oferta (grames per al comerç local), es posen en valor els criteris socials del teixit comercial de proximitat i es fomenta que els diners circulin més vegades i durant més temps entre el comerç colomenc (doncs el comerciant rep ajuts i retorna al teixit comercial en forma de consum).

Sessions formatives obligatòries

Com a requisit per a accedir a la subvenció cal participar en una de les següents sessions de formació tècnica i administrativa per a la sol·licitud i justificació de la subvenció:

• 8 de setembre de 2020, a les 11 h.

• 9 de setembre de 2020, a les 15 h.

• 15 de setembre de 2020, a les 15 h.

• 16 de setembre de 2020, a les 11 h.

Totes aquestes sessions es realitzaran mitjançant la plataforma: www.meet.jit.si/ComerçSantako

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure