10 anys del programa Reempresa per fer créixer i transmetre els negocis locals

Des de l’any 2013, el programa ha ajudat a facilitar la transmissió a més de 100 negocis a Santa Coloma i a Sant Adrià

Donar continuïtat a un negoci és fins a set vegades més fàcil que iniciar-lo des de zero. El programa Reempresa és un servei d’assessorament per a la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa per part d’una o més persones amb l’objectiu de continuar amb el negoci original i fer-lo créixer evitant realitzar els llargs tràmits de crear una empresa nova.

Es tracta d’un procés mitjançant el qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa ja existent per seguir fent-la créixer, traslladant-hi les seves idees i motivació però evitant passar per la fase de crear-la. Permet a persones que volen engegar un projecte empresarial fer-ho d’una manera més ràpida i amb més garanties: des del primer dia l’activitat disposa de clientela; s’estalvien despeses com, per exemple, obtenir una llicència nova; el risc és menor perquè el negoci ja té una trajectòria i l’adquisició d’una activitat en funcionament no està subjecta a alguns impostos como l’IVA o l’Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP).

Més avantatges

Les avantatges, però, van més enllà. A través del programa Reempresa, el personal tècnic també ofereix assessorament per valorar els negocis a la venda, estudiar la viabilitat del projecte i cercar finançament. A més, per donar continuïtat a un negoci, es facilita la redacció dels contractes sense cap cost.

Desè aniversari

El punt local Reempresa de Santa Coloma, que també dona cobertura a Sant Adrià de Besòs, es va posar en marxa l’any 2013 i des d’aleshores ha ajudat a facilitar la transmissió a més de 100 casos, com la sabateria Savina, la perruqueria Donnas o la parada del Mercat Sagarra fundada l’any 1934 Néts de Joana que ara gestiona l’Inma, entre molts altres. Les persones interessades poden contactar amb el Servei de Foment Empresarial al 93 466 52 24 o bé al correu electrònic: reempresa@grameimpuls.cat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure