Vaga convocada per les quatre primeres jornades

01/09/2015 – El Sindicat de Jugadors de Futbol Sala (AJFS) ha anunciat la convocatòria de vaga per les quatre primeres jornades de la Divisió d’Honor.

Un conveni col·lectiu digne. Aquest és el motiu que ha provocat que el 90% dels jugadors de la LNFS hagin votat en massa a favor d’anar a la vaga i de no disputar les quatre primeres jornades de lliga.

“El motiu és negociar la signatura definitiva d’un conveni col·lectiu digne que eradiqui les males pràctiques dels clubs incomplidors, per garantir la prestació de serveis dels jugadors als clubs en condicions mínimes de dignitat i amb protecció dels seus drets laborals”, va assenyalar el sindicat de jugadors a través d’un comunicat.

La decisió va ser aprovada de forma “unànime” pel Sindicat de Jugadors de Futbol Sala, després de comptar amb un total de 186 vots favorables, per cap en contra, un en blanc i zero abstencions.

Amb la convocatòria de vaga, el Sindicat de Jugadors de Futbol Sala va fer pública una llista de reclamacions de set punts, que encapçala la inclusió en el nou conveni de tots els jugadors, “que reuneixin tots els requisits del RD 1006”, siguin professionals o no.

De la mateixa manera, l’AJFS reclama “garantir el salari i pagament de qualsevol quantitat deguda pels clubs als jugadors” i la creació d’un fons de garantia, similar al que té el futbol.

També demana l’establiment d’avals “que garanteixin el compliment de les obligacions econòmiques dels clubs amb els jugadors”. El sindicat reclama, a més, la creació d’un fons social, tenir còpia dels contractes dels jugadors, “tant federatius com privats” i que la LNFS tuteli el “respecte del salari mínim interprofessional”.

Finalment, l’AJFS sol·licita “l’establiment d’un procediment abreujat d’extinció del contracte de treball pel jugador en supòsits d’impagament” i la seva participació en la fixació del calendari de competició.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM