Urbanisme es compromet a salvar tots els pòrtics que pugui de Can Mariné

11/02/2016 – La família Valls obté garanties de que es respectarà l’obra de l’arquitecte.

Els pòrtics de la plaça Xavier Valls es mantindran. No se sap encara si tots o només els inferiors i una part dels superiors. Això depèn del cost econòmic: només la demolició valdria 51.800 euros. El cas és que els regidors Ana Belén Moreno i Luis Javier Fuentes i els arquitectes municipals que s’han reunit amb els veïns i la familia Valls s’han compromès a respectar l’obra de l’arquitecte i urbanista colomenc.

Xavier Valls, autor del Pla Popular de Santa Coloma, va participar en el moviment veïnal que als anys 80 va salvar la masia de Can Mariné. L’edifici tenia escàs valor arquitectònic, però va ser aprofitat per Valls per idear una plaça on no n’hi havia, amb uns pòrtics que donessin unitat al conjunt i que, amb l’ajuda de plantes enfiladisses (mai es van plantar) crearan un espai fresc i de convivència. Eren temps en què el formigó ho envaïa tot.

Manel Valls, germà de l’arquitecte mort en l’atemptat d’Hipercor, sosté que durant aquests 30 anys l’estructura ha estat al ras i la falta de manteniment ha fet malbé el formigó. Valls valora positivament que l’ajuntament no vulgui ara enderrocar-ho tot, tot i que admet que la seva reconstrucció té un cost elevat.

L’ajuntament, receptiu
En una reunió en la mateixa masia de Can Mariné, l’arquitecte municipal Zaida Muxí va sol•licitar als veïns que fessin arribar les seves opinions a l’ajuntament. Això no obstant, la tècnica va deixar ben clar que des d’Urbanisme es pensa respectar en tot el possible l’obra del Xavier Valls. En declaracions a aquest diari, Zaida Muxí va subratllar: “La idea de Valls va ser bona, però el formigó d’aquella època no era tan bo com el d’ara i l’estructura està danyada i té un moviment excessiu”.

En una cosa hi ha acord total. Es col·locaran panells informatius per informar de l’obra i de la seva figura de Xavier Valls.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure