Unanimitat per garantir els serveis i recursos per a la gent gran

29/11/2016 – El Pe ordinari de novembre insta a la Generalitat a complir les diverses promeses amb la gent gran a Santa Coloma.

A l’acord unitari per millorar els recursos per a la gent gran de la ciutat es diu que a Santa Coloma ens trobem en una situació molt marcada per la baixada de la natalitat i també per un augment de l’esperança de vida. Aquests fets, fan de la nostra població més envellida.

Aquest augment de l’esperança de vida -es remarca a l’acord del Ple- ha d’anar acompanyat de l’augment de serveis i recursos per garantir el benestar de les persones grans, tal com diu la Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran a Catalunya, reconeguda i aprovada el 2003 per la Generalitat, que recull els cinc punts principis temàtics proposats per les Nacions Unides: dignitat, independència, autorealització, assistència i participació.

Garantir aquests principis és una qüestió de qualitat i dignitat humana per a la nostra gent gran, per això, en el Ple ordinari celebrat aquest dilluns 28 de novembre, tots els grups municipals han acordat per unanimitat instar al govern de la Generalitat a complir amb l’acord de l’obertura total de les places pendents i acordades a la residència pública Ramón Berenguer abans de finalitzar l’any 2016; l’obertura d’una nova residència pública en un dels terrenys que el consistori té destinat per a aquest fi; comprometre’s a fer possible que Santa Coloma disposi novament d’un centre de dia públic el 2017 i l’obertura immediata del Centre de dia per a gent gran ja construït a la residència Ramón Berenguer; incorporar les despeses abans exposades en els pressupostos del 2017, i comprometre’s a iniciar la construcció d’un edifici d’habitatges tutelats per a gent gran a l’avinguda Pallaresa en el 2017, o a qualsevol altre indret que es consideri adient.

Contra la pobresa energètica

D’altra banda, durant la sessió plenària també s’ha aprovat una moció contra la pobresa energètica i que reclama el compromís real de les administracions i de les companyies subministradores. Per això, l’Ajuntament de Santa Coloma insta a la Generalitat a aprovar immediatament el Reglament que ha de desenvolupar la Llei 24/2015; com així també, la signatura de convenis amb les empreses subministradores amb la finalitat que condonin el deute familiar i assegurin els subministraments bàsics a totes les llars en situació de risc d’exclusió social; ampliar els llocs de presentació de sol·licituds dels ajuts del Fons d’Atenció Solidària, i garantir els recursos per aconseguir la tramitació àgil i flexible de les acreditacions de la condició de ric d’exclusió residència, entre altres.

Calendari d’obertura de festius pels comerços

El Ple ha aprovat que de cara l’any 2017, els comerços podran obrir els dies 8 de gener, 2 de juliol, 1 de novembre, 6, 8, 17, 24 i 31 de desembre, aquest últim en substitució del dia 10 del mateix mes. A més, s’ha afegit els dies 4 de setembre (festa local ) i el 12 d’octubre.

‘Cartes de servei’ municipals

Amb la finalitat de donar compliment a la normativa reguladora en matèria de transparència i bon govern, el consistori ha aprovat les primeres 31 ‘Cartes de servei’ de departaments municipals. Aquesta és una nova mostra de la voluntat municipal de millora de forma permanent els serveis d’atenció a la ciutadania. L’objectiu d’aquestes cartes és reforçar la qualitat dels serveis, donant a conèixer els drets però també les obligacions que tenen els veïns i veïnes i els treballadors municipals. Les cartes tenen una vigència de 3 anys. El volum de serveis municipals obliga a provar la resta de cartes de serveis en una segona fase, en el primer trimestre del 2017.

Manteniment d’escales mecàniques

Es destinarà una despesa de 359.679,13 euros als serveis de manteniment i neteja de les escales mecàniques situades en diferents punts de la ciutat realitzats durant el període compromès entre l’1 de novembre de l’any passat i el 31 de juliol d’enguany, a favor de l’empresa que té la concessió d’aquests serveis, Thyssenkrupp Elevadores SL.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM