Una quarantena d’alumnes de Can Roig i Torres actuen al Fòrum

13/03/13. Els alumnes de l’Escola Municipal de Música participen aquest diumenge a la cantata infantil “El nen enamorat de la lluna” organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa (ACEM) amb motiu del seu 20è aniversari.

13/03/13. Un total de 40 alumnes de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres de Santa Coloma canten al Fòrum pel 20è aniversari de l’ACEM. Aquest esdeveniment tindrà lloc el proper diumenge 17 a l’Auditori Gran del Parc del Fòrum de Barcelona.

En total, gairebé 2.500 alumnes d’escoles de música d’arreu de Catalunya s’aplegaran en aquesta gran cantata a l’aire lliure. Tots els alumnes que hi participen tenen entre quatre i vuit anys. Degut al volum d’alumnes que s’hi han inscrit, la cantata es dividirà en tres sessions durant el dia (primera sessió a les 11:00h; segona a les 13:30h i tercera a les 16:30h).

 

L’ACEM preveu que unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, assisteixin durant tot el dia com a públic en aquesta cantata infantil.
La cantata està formada per 6 cançons que van acompanyades d’una història que fa de fil conductor. Aquesta història, d’un nen que s’enamora de la lluna, està creada per l’autor de les lletres de les cançons de l’espectacle, Manel Justícia, qui també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l’ACEM i també és qui ha creat el conte de la cantata. Les veus dels alumnes aniran acompanyades d’un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala). Pel que fa a la música, és una creació de Xavier Matamala. 

El dia de la cantata l’ACEM posarà en venda el conte, de l’editorial Zenobita, acompanyat d’un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons amb els acords de guitarra. Les cançons enregistrades al CD són cantades per alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. La gravació del CD ha estat possible gràcies a la col•laboració de l’ESMUC.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa porta 20 anys treballant per la promoció i la impulsió de projectes d’educació artística per a les escoles associades, així com també s’encarrega d’assessorar i orientar als equips directius de les escoles pel que fa a la seva gestió. L’ACEM ha aconseguit crear una gran xarxa entre les més de 100 escoles de música de Catalunya que hi estan associades organitzant trobades, activitats i intercanvis.ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure