Una eina per promoure consultes d’àmbit local

13/12/2014 Presenten el nou Reglament de Participació Ciutadana.

El govern de Santa Coloma de Gramenet (PSC, ICV-EUiA i CiU) ha iniciat els tràmits per dotar la ciutat d’un nou Reglament de Participació Ciutadana i Govern Obert, un document que dota als ciutadans d’eines per participar d’una forma activa en les de-cisions que es prenen des de la institució local. Així, per exemple, l’Ajuntament es compromet a convocar consultes d’àmbit local, no vinculants, si es recullen 3.000 firmes en un màxim de 90 dies reclamant aquella acció. També amb 3.000 firmes els veïns de Santa Coloma poden elevar al ple una petició que podria adquirir caràcter normatiu.

El nou reglament també ofereix, entre al-tres, la possibilitat d’incloure un debat en un ple municipal, sempre i quan vingui avalat per 1.200 firmes (l’1% de la pobla-ció de Santa Coloma). Amb 500 signatu-res, el consistori haurà d’organitzar un debat públic.

L’elaboració del nou reglament ha comptat amb la participació de més de mil perso-nes, entre les quals hi ha autèntics experts en la matèria. El document ha de superar encara el filtre del ple.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure