Una colomenca treu la nota més alta de la selectivitat

La millor nota de la selectivitat d’aquest 2020 ha estat un 9,90, una qualificació que han obtingut cinc estudiants, dues noies i tres nois, de diferents punts de Catalunya.

Una d’aquests alumnes ha estat la Laia Marc Cañal. Amb només 16 anys, la colomenca alumne de l’INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet és una de les alumnes amb un 9,90. Es va saltar tercer de l’ESO per recomanació dels professors. «Al principi em vaig espantar molt, però vaig veure que podia ser beneficiós a la llarga. Em feia una mica de por, aniria amb gent més gran i feia una mica d’impressió, però vaig anar a una classe molt bona i no em penedeixo per res d’haver-ho fet», explica a «La Vanguardia». Vol estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i encara no sap en quin s’especialitzarà, però no el preocupa. «Esperaré a fer pràctiques».

Reconeix que, tot i que sabia que les proves li havien anat bé, no esperava treure una nota tan elevada. Va estudiar molt, especialment quan van dir que els exàmens es retardarien un mes. «Vaig decidir estudiar un parell de mesos abans, primer la teoria i després vaig començar a fer exàmens de pràctica». Un procés de preparació en què, segons la seva opinió, la bona organització és clau.

En total, han fet les proves 39.110 estudiants i el 94 % les han superades (30.838 alumnes). El percentatge d’aprovats és lleugerament inferior al de l’any passat, mentre que, en canvi, la nota màxima ha coincidit.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM