Una cinquena d’entitats demanen un ús social dels espais buits

31/05/2016 – Celebren una festa reivindicativa a la plaça de la Vila per exigir al govern l’habilitació de sis equipaments públics que es troben buits.

El passat dissabte, 28 de maig, una cinquena d’entitats de Santa Coloma de Gramenet es van retrobar durant el matí en un acte reivindicatiu que va tenir lloc a la plaça de la Vila per demanar al consistori que redacti un pla d’usos que doni un ús social als nombrosos espais buits que hi ha a la ciutat, com ara equipaments públics, pisos, solars i locals.

Les associacions de veïns del Riu Noud i de la Serra de Marina, Boulder Santako, monitors del CEP Puig Castellar i l’Ateneu Popular Julia Romera van realitzar una sèrie d’activitats relacionades amb allò que demanava cada entitat. Per la seva part, l’AV del Riu Nord va participar amb unes fotos en grans dimensions de l’antiga fàbrica CIBA -tancada des de l’any 2000- i del solar buit a l’avinguda de la Pallaresa, amb la finalitat d’utilitzar l’espai per a necessitats del barri. L’AV de la Serra de Marina va realitzar a la plaça de la Vila un taller de manualitats relacionat amb la festa major del barri, mentre que Boulder Santako va aportar el seu rocòdrom i exigeix al govern municipal un espai on poder-lo muntar de manera permanent a fi de practicar aquesta activitat esportiva. Finalment els monitors de l’esplai del Puigcastellar van organitzar activitats de lleure per als infants i l’Ateneu Popular Julia Romera va muntar una taula per recollir firmes, continuant amb la seva campanya per assolir un centre de dia i una segona residència per a gent gran, totes dues públiques, que es podrien ubicar a les antigues escoles Miguel Hernández -tancada l’any 2000- i Sant Just -2011-, o bé la finca compresa entre els carrers de Sant Carles, Santa Gemma i Francesc Viñas.

L’acte es va acomiadar amb la confecció col·lectiva d’un enorme mural sobre totes aquestes reivindicacions, així com amb uns breus parlaments de les entitats.

SOM Gramenet
D’altra banda, des del grup municipal de SOM Gramenet segueix denunciant la gran quantitat d’equipaments, solars, pisos i locals tancats que hi ha a la ciutat i demana al govern de la Nuria Parlon, que habiliti de manera participativa i cooperativa les múltiples necessitats que encara té la ciutat, com així les pistes de bàsquet, futbol i petanca, alberg, residències per a la gent gran, un espai digne per al centre de salut mental, horts comunitaris i places, entre d’altres. SOM Gramenet calcula que, en aquests moments, hi ha buits a la ciutat sis equipaments públics, a més de dos d’infrautilitzats (Can Zam i el soterrani de la biblioteca central), uns 2.000 pisos, 250 locals comercials i 60 solars.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM