Una alegria per al barri del Fondo

13/06/13. Avui ha obert les portes el mercat del Fondo, cinc anys després d’haver-se iniciat l’enderrocament de les antigues instal·lacions. Els paradistes es mostren contents però diuen estar a l’expectativa. “Esperem que els clients responguin”, asseguren.

13/06/13. Queda bocabadada en veure les instal·lacions, tan modernes i noves. “És tan maco per dins com per fora”, comenta una senyora tot just traspassar la porta de vidre del nou edifici. “Ha costat, però ja és una realitat”, hi afegeix el seu acompanyant. Diuen que són veïns del barri i que han patit les obres d’un projecte “maleït”. El vell edifici va tancar les portes fa cinc anys i des d’aleshores va arrossegar problemes de tot tipus. Primer, el cas Pretòria, desprès els problemes del subsòl i la convocatòria de fins a tres concursos van endarrerir l’entrena.

Avui no hi ha temps per lamentar-se. Ni tan sols els paradistes, que han hagut de traslladar durant quatre anys i mig la seva activitat a un espai provisional, tenen ganes de recordar el passat. “Hem de mirar el futur i esperar que la gent vingui al nou mercat”, diu Manel Garcia que té una parada de pesca salada. L’opinió majoritària dels comerciants és la mateixa: estan il·lusionats, però a l’expectativa. “Volem que l’edifici acabi sent un pol d’atracció no només per la gent del Fondo, sinó de tota Santa Coloma”, comenta el president dels paradistes Sergi Ortiz de Carns Soler Capella, qui recorda que la inversió que han hagut de fer ha impedit que alguns companys poguessin obrir parada. “A l’actual mercat, hi ha 33 parades, 11 menys que a l’anterior edifici. Molts dels propietaris d’aquestes parades no han aconseguit finançament i han hagut de plegar veles”, hi afegeix. Segon explica, de mitjana han hagut de pagar uns 70.000 euros per parada (2.700 euros per metre quadrat). Ortiz no s’està de lamentar alguns dels problemes de darrera hora, com la manca d’electricitat, que fins ahir al matí tenien alguns paradistes. Altres comerciant atribueixen a les “preses per obrir el supermercat” les causants d’aquests desajustos en els subministraments. “El súper volia obrir el 13 de juny i la resta hem hagut d’anar a remolc”, diu Garcia. I és que, seguint el model d’altres mercats, el del Fondo també ha obert amb un supermercat. Està situat a la part de dalt. La resta d’equipaments, una biblioteca i una llar d’infants, estaran enllestits al setembre. Aleshores, es quan es preveu la inauguració oficial.

La presidenta del Fondo Comerç, M. Teresa Castellví també es mostra contenta amb l’obertura del nou mercat. Igual que els paradistes espera que tingui bona rebuda i que això beneficiï també la resta de botiguers del barri, com els de darrera del mercat que han patit durant tants anys les obres.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure