Un reglament provisional vetllarà pel bon funcionament del ple municipal

22/03/13. La proposta, que es fa a petició de l’alcaldessa, estarà vigent fins que s’aprovi el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) en fase d’elaboració

22/03/13. A partir del proper ple, les intervencions dels portaveus del grups municipals no podran sobrepassar els 5 minuts i només podran demanar un segon torn de paraula com a molt de 3 minuts. En cas d’al·lusions directes a algun dels regidors, es podrà replicar però la intervenció no haurà de superar el minut. Aquestes són algunes de les normes que regularan d’ara en endavant el funcionament de les sessions plenàries. És una proposta provisional, que estarà vigent fins que s’aprovi el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) en fase de redacció i que substituirà el de 1992. El document, que sorgeix a petició de la pròpia alcaldessa, pretén evitar incidents produïts en els últims mesos que han acabat amb la suspensió d’alguna sessió, com la del mes anterior.

La proposta provisional, que s’aprovarà el ple del 2 d’abril, determina aspectes com les intervencions dels regidors, però també el contingut de les mateixes. Així, la presidència del ple, és a dir, l’alcaldessa, podrà cridar a l’ordre quan no es respectin les normes de cortesia o es profereixin paraules injurioses, ofensives o racistes contra l’ajuntament o qualsevol dels seus membres, altres institucions o qualsevol persona o entitat. També es podrà fer si es fa un ús indegut de la paraula (intervenir sense que prèviament se li hagi concedit) o si s’altera el desenvolupament del ple amb interrupcions o de qualsevol altra forma. Si un regidor és cridat a l’ordre tres cops, l’alcaldessa el podrà expulsar.

Mocions d’àmbit local
Un altre dels aspectes que regularà el document és la presentació de mocions, que hauran de referir-se a matèries pròpies de les competències de l’ajuntament. No obstant això, també es podran presentar mocions que, encara que alienes a l’àmbit de competències municipals, incideixin o tractin temes vinculats als interessos municipals. Els grups municipals podran presentar-ne dos com a màxim.
Pel que fa a les intervencions fetes per persones a títol individual o entitats només es podran fer si prèviament s’ha sol·licitat per escrit i s’ha entrat la petició al registre.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure