Un 22% dels menors de 18 anys es troben en risc d’exclusió

18/11/13. Demà, l’Ajuntament i Unicef signaran un conveni per convertir Santa Coloma ciutat amiga de la infància.

18/11/13. Santa Coloma compta, segons dades del padró, amb 22.270 persones amb menys de 18 anys, un 22% dels quals en risc d’exclusió social. Per aquest motiu, l’Ajuntament i Unicef signaran demà dimarts un document on el consistori es compromet a adherir-se al programa “Ciutats amigues de la infància”. Es tracta d’un projecte promogut per aquesta secció de les Nacions Unides que treballa pels drets dels més petits. L’acte se celebrarà a l’escola bressol La Cigonya (17 h.), centre que ha començat a funcionar aquest curs al nou edifici Fondo, dins d’una jornada de portes obertes.

Aquest manifest, obert a tothom que vulgui afegir-s’hi, proposa tres compromisos. En primer lloc, satisfer les necessitats bàsiques d’aquest segment de la població “en sentit integral” i, de manera especial, “les relacionades amb la protecció dels menors i l’accés universal a l’alimentació, l’educació i la salut”.
En segon lloc, promoure el ple desenvolupament dels nens i les nenes de Santa Coloma, una tasca que serà possible a partir de “consolidar una àmplia xarxa d’actors i de recursos a la ciutat al servei dels infants i de les seves famílies”. A partir de la creació d’una taula local, hi haurà una “observança continuada de la preservació dels drets dels infants colomencs” i es promouran activitats per “millorar les oportunitats educatives i culturals […] en igualtat de condicions”.

En tercer lloc, facilitar la participació de la canalla i del jovent en tot allò que els afecta “respectant i posant en valor les seves opinions a partir de la creació d’òrgans de participació com el Consell dels Infants i dels Adolescents”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure