Tres-centes persones es concentren contra la MAT

11/07/2012. Desenes de persones s’han concentrat aquest matí a les portes de l’Ajuntament com a senyal de protesta per la xarxa elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) que Red Eléctrica Española (REE) vol posar en funcionament a Santa Coloma. 

11/07/2012. Unes tres-centes de persones s’han concentrat aquest matí a les portes de l’Ajuntament com a senyal de protesta per la xarxa elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) que Red Eléctrica Española (REE) vol posar en funcionament a Santa Coloma. El rebuig, que va començar anit amb l’acampada d’alguns veïns a la plaça de la Vila, continuarà demà a la tarda quan hi ha prevista una manifestació que recorrerà els carrers dels districte III (Singuerlín i Les Oliveres, Can Franquesa), el més afectat pel projecte de REE. La marxa arrencarà a les 18 hores de l’estació de metro de Can Zam (Línia 9). Aquesta primera actuació havia de coincidir  amb la signatura de l'acta d’ocupació de l’aixecament de l’expropiació del terreny que estava prevista per aquest matí. Finalment, ha quedat suspesa.  La falta de presència de l’alcaldessa o de la persona delegada per ella ha fet optar als funcionaris de la Delegació del Goven i els representats de REE i Endesa, que aquest matí s’han personat a la sala de Govern de l’Ajuntament colomenc, a aixecar una diligència de suspensió de l’acte.  Aquest procediment aturarà temporalment l’inici de les obres previstes, i des de l’Ajuntament  s’espera que possibiliti que es faci un estudi a les diverses al·legacions presentades contra la MAT. En aquest sentit, el secretari de l’Ajuntament de Santa Coloma ha fet lliurament als representants de la Delegació i de REE del manifest ciutadà contra la MAT elaborat per la Comissió Ciutadana Aturem la MAT (formada per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el Riu Besòs, la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet –FAVGRAM- i l’Ajuntament),  així com una còpia de la moció aprovada en el darrer ple del Consistori colomenc, també per aturar els projectes esmentats, signada de forma unànime per tots els grups municipals (PSC, ICV-EUiA, PP, PxC, CiU i GG).

 

Incidents minoritaris

En finalitzar l’acte administratiu, la sortida dels funcionaris de la Delegació i dels representants de REE ha estat rebuda amb crits contra la MAT per part de les persones concentrades a la plaça. Ungrup minoritari ha tingut un comportament agressiu, totalment contrari a la finalitat de la Comissió convocant, per la qual cosa han hagut d’intervenir la Policia Local i membres del govern municipal, per protegir la integritat dels funcionaris de la Delegació i dels representants de REE.L’Equip de Govern (PSC, ICV-EUiA i CiU), amb l’alcaldessa Núria Parlon al front, ha lamentat el final accidentat de la concentració. “Un fet aïllat –ha dit l’alcaldessa-, totalment reprovable i fora de lloc, i no compartit per la majoria de la gent que s’havia concentrat a la plaça de manera pacífica per expressar el seu rebuig a la MAT”.En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha posat en contacte telefònicament amb la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, i amb el funcionari que ha estat agredit per aquell grup minoritari, per expressar-los el seu malestar per aquests incidents del final de la concentració.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure