Torna la Festa Major d’Estiu, familiar i descentralitzada

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la Tinenta d’alcaldessa de Cultura, Petry Jiménez; acompanyades d’una representació d’artistes i creadors de la ciutat, i de la Comissió de Festes, han presentat aquest dimarts la Festa Major d’Estiu 2021 a l’Espai del Molí d’en Ribé al costat del Museu Torre Balldovina.

Vint-i-quatre artistes locals i una trentena d’entitats colomenques encapçalaran enguany una edició de la Festa Major d’Estiu –del 3 al 6 de setembre- marcada encara per la pandèmia de COVID-19, en què es tindrà una especial cura per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania. Des de l’Ajuntament es farà un important desplegament logístic, d’infraestructures, tecnologies i personal auxiliar, perquè la Festa sigui una demostració de què la cultura és segura.

La programació amplia la seva oferta respecte a altres edicions amb més d’una seixantena d’activitats, la meitat de les quals aniran adreçades a les famílies, amb espectacles d’arts escèniques i musicals aplegats en el cicle SUPER UAU! i repartits per tota la ciutat. La Festa Major 2021 aposta més que mai per la descentralització proposant-nos una dotzena d’escenaris repartits per Santa Coloma, com a mínim n’hi haurà un per districte, i una desena d’ells a l’aire lliure amb l’objectiu d’apropar la Festa a tots els racons de la ciutat, i evitar així massificacions.

La Festa Major començarà divendres 3 de setembre amb un acte que aplegarà a les entitats que participaven habitualment a la Cercavila inaugural, i que inclourà el pregó a càrrec de les jugadores de petanca Alba Coll i María José Díaz, referents d’aquest esport en l’àmbit internacional. Enguany aquests primers moments de la festa canvien d’ubicació i deixen la plaça de la Vila per celebrar-se als Jardins del Museu Torre Balldovina, on s’accedirà per invitació. Tota la ciutadania podrà seguir online aquest inici de la Festa a través del canal de YouTube Ikonograma.

Pel que fa al mocador solidari de la Festa Major (i els 2×1 de la fira) el repartiment es farà amb reserva online a partir del dia 23 d’agost, mitjançant Grameticket, amb recollida a partir del dia 30. D’aquesta manera es minimitzaran potencials aglomeracions a l’hora de recollir-lo. La recaptació anirà íntegrament al programa municipal d’aliments solidaris gestionat per Creu Roja Barcelonès Nord i l’Ajuntament.

A causa de la pandèmia, trobarem a faltar a la programació l’habitual agenda d’activitats esportives, la Fira d’Entitats i altres activitats dutes a terme per les diverses entitats colomenques. Una decisió presa en compliment del marc normatiu fixat pel Procicat i amb la voluntat de protegir la salut de les colomenques i els colomencs.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM