Tecnificació i bons hàbits per començar a gaudir de l’esport

08/09/2015 – L’escola Global Futbol Barcelona crea un equip pre-benjamí de futbol set destinat als nens i nenes dels centres educatius de Santa Coloma.

Ja fa cinc anys que el tècnic colomenc Ricard Jiménez va iniciar el projecte de l’AE Global Futbol Barcelona, una acadèmia de tecnificació que busca fer “millorar els jugadors”.

Amb experiència en clubs com el Badalona, l’Europa, l’Horta i la Montanyesa de Tercera Divisió, l’entrenador de Santa Coloma encara una nova temporada motivat per oferir la millor formació possible als més joves.

L’escola de tecnificació està destinada a nens i nenes de 4 a 11 anys, els quals realitzen una sessió d’entrenament a la setmana per complementar la feina que efectuen als seus clubs habituals.

Aquest any, però, l’AE Global Futbol Barcelona s’ha volgut efectuar una passa més. L’entitat, que iniciarà les tasques de tecnificació al camp de la Trinitat a causa de la manca d’horaris de Can Zam, ha optat per crear un equip de futbol pre-benjamí que competirà a la FCF: el Global7 Barcelona.

L’equip funcionarà al marge de l’acadèmia i s’entrenarà a Can Zam 2, compartint camp amb el Singuerlín. “Hem creat el club amb la idea d’ajudar als nens que mai han practicat el futbol a iniciar-se en aquest esport amb l’ajuda dels tècnics de Global Futbol”, destacava Ricard Jiménez, director tècnic i responsable de l’acadèmia.

“L’equip serà cent per cent de Santa Coloma, amb nens que vagin a centres educatius de la ciutat”, afegia l’entrenador a aquest diari, relatant quines seran les bases d’aquest nou projecte.

Al Global7 Barcelona “s’utilitzarà la competició com una eina més”, sense “tenir pressa per obtenir resultats”. “Tenim la sort que en edat pre-benjamí no hi ha categories i no es pot caure en el resultadisme que implica pujar o baixar de divisió”, apuntava Ricard Jiménez.

A més, a banda de l’equip de futbol, vol continuar oferinr un servei de “formació específica de porters” i començar a comptar amb un grup de treball “d’iniciació al futbol”.

“Estem una mica en contra de la filosofia que els clubs utilitzen amb els més petits. Pensem que els jugadors que comencen no han de competir tan aviat. Tot té la seva etapa i el seu moment”, valorava Jiménez.

Segons el tècnic colomenc, la idea que té l’AE Global Futbol Barcelona és organitzar un partit al mes en un espai ben adaptat perquè els alumnes puguin posar en pràctica els exercicis efectuats en els entrenaments.

La idea, doncs, és que l’acadèmia pugui comptar amb una fase inicial d’iniciació per introduir el futbol a les vides dels més petits. Un cop arribats a la categoria Benjamí A s’efectuaria la divisió dels nens i nenes en dos grups: els de tecnificació i els del programa elit (jugadors joves que als seus clubs competeixen en categories superiors de la FCF).

“Volem que aquest projecte creixi per la zona del Vallès i del Baix Llobregat, però sempre mantenint una seu a Santa Coloma. Volem que l’equip sempre jugui a la ciutat”, deixava clar Ricard Jiménez.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure