Siscu Sánchez: “La renovació es practica, no es predica”

19/12/2014 El regidor d’ICV-EUiA, Siscu Sánchez, anuncia que deixa la política municipal al final del mandat.

En quin moment decideix que no vol ser regidor més de vuit anys?
Quan vaig entrar en política ja tenia clar que la política és una vocació, no pas una professió, i que per tant el meu pas seria temporal. No tenia clar quant de temps estaria però estem en un moment en què la gent demana aquests gestos de regeneració política i crec que la renovació es practica, no es predica. Hem de tenir un comportament exemplar davant la ciutadania per aconseguir que la gent cregui en els càrrecs públics i en la gent que fa política. Molta gent m’ha demanat que continuï però és ara quan és bo que plegui, no quan estigui cremat o ja no tingui suport.

És crític amb els regidors que s’eternitzen als ajuntaments?
S’ha d’escoltar la gent i la gent demana això. Els moviments que estan sorgint i ICV-EUiA diuen que cal aquesta renovació, que no cal eternitzar-se i que està sorgint gent que pot fer-ho bé. De vegades sembla que la gent no es pot substituir i no és així. Jo tinc la sort que a la meva organització hi ha gent jove i preparada que em substituirà amb totes les garanties.

Organitzaran unes primàries obertes a la ciutadania?
No està tot decidit però segur que farem primàries obertes a la ciutadania amb un mínim d’avals de 3, 4 o 5 militants de l’organització. No tenim por a fer primàries obertes ni a la participació perquè justament és això el que defensem.

Públicament ha apostat per Alexandra Sevilla. Apostarà per ella si es presenta més d’un candidat?
Sempre he dit que la meva confiança en la gent jove de l’organització és total. Amb l’Àlex Sevilla he estat treballant i tothom dóna per fet que és una gran candidata. Si hi ha més d’un candidat vetllaré perquè el procés es produeixi amb les màximes garanties, neutralitat i correcció possible. Si algú més es vol presentar, jo l’animaré a què ho faci. El candidat guanyador sortirà encara més reforçat.

Va entrar al govern amb l’objectiu clar que millorar ala participació ciutadana. Ha assolit els reptes que s’havia proposat?
Encara resten mesos de mandat i estem pendents de l’aprovació del reglament de participació, que és una eina potentíssima per poder utilitzar en el futur tant per part de la institució com de la ciutadania. Serà una de les eines més modernes que tindrem. Jo marxo satisfet, conscient que hem introduït canvis però també conscient que cal un gran salt en regeneració democràtica. I que les institucions encara tenen camí a recórrer. Hem fet molts canvis però la gent ens demana que apostem per la qualitat democràtica.

S’emportarà alguna espina clavada?
Alguna no, moltes (riu). Dec tenir una llista molt llarga però quan m’acomiadi al maig l’explicaré, no sigui que alguna encara me la pugui treure.

Algun objectiu que voldrà assolir com sigui abans no expiri el mandat?
Sens dubte, posar en marxa el reglament de participació ciutadana. S’ha treballat des de la ciutadania, han participat experts, hem aplicat línies molt modernes de participació i serem un dels primers ajuntaments que s’atreviran a fer una cosa més moderna. Obrirà la porta al control de l’acció municipal per part de la ciutadania d’una manera més important. Estarà en mans de la ciutadania fer debats i consultes.

Ara que els partits d’esquerra estan mirant de confluir en vista a les candidatures unitàries, com valora els moviments fets a Santa Coloma?
Ho hem intentat a tot Catalunya i Espanya per superar les dinàmiques de partits, de sigles i d’esquemes tradicionals. A Santa Coloma hem pres part d’aquests debats i estem decidits a fer-ho. Ho intentarem fins al darrer moment però som organitzacions molt diferents, amb interessos molt diferents, que vivim moments molt diferents. L’acord ha estat molt difícil perquè això implica un esforç de generositat i no tothom estava disposat a fer-lo en la mateixa mesura.

Es presenten a les eleccions municipals del 2015 amb la voluntat de renovar l’actual pacte de govern amb el PSC i CiU?
Nosaltres acabarem el mandat satisfets de la feina feta però a partir del mes de maig tot està obert. Tot dependrà de les condicions. No només dependrà de les coincidències en els programes sinó que també dependrà de la capacitat de fer aquest salt en regeneració democràtica. Caldrà veure què proposa cadascú i que està tothom disposat a acceptar. No tenim cap problema ni per estar al govern ni per estar a l’oposició. La nostra llista estarà preparada per estar als dos escenaris.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure