S’instal·len noves plataformes per afavorir l’accessibilitat a les parades de bus

20/10/2015 – Amb la col·laboració de l’AMB, Santa Coloma compta amb 24 noves plataformes amb la finalitat de facilitar l’embarcament dels passatgers i reduir les barres arquitectòniques, entre altres.

Des del passat dimecres, 14 d’octubre, Santa Coloma compta amb noves plataformes en moltes parades d’autobús amb l’objectiu de facilitar l’embarcament dels passatgers i ordenar l’espai dedicat a la parada, i les possibles interaccions amb altres tipus de mobilitat que conviuen a les ciutats metropolitanes.

Delimitar l’espai a la vorera i a la calçada, facilitar l’accessibilitat i la circulació dels autobusos, la possibilitat d’instal·lar marquesines i reduir les barreres per als vianants són alguns dels avantatges principals que aporten aquestes plataformes, que estan fabricades amb peces autoencaixables de PVC reciclat, que prové del residu que es produeix en treure el plàstic que recobreix els cables de coure. A més, en ser d’aquest material, les plataformes són modulars, podent així adaptar a diferents usos i formes, i a un cost menor que les plataformes tradicionals de formigó.

En el marc del conjunt de mesures que té en marxa l’Ajuntament, l’alcaldessa ha explicat que «per aconseguir que Santa Coloma sigui una ciutat més accessible, amable i sense barreres, als darrers mesos hem col·locat 24 plataformes d’autobusos, amb l’objectiu bàsic de contribuir a millorar l’accessibilitat de les persones que més ho necessiten, especialment perquè formen part de la tercera edat o bé es desplacen en cadires de rodes o porten cotxets amb criatures.

D’altra banda, AMB instal·larà aproximadament 60 plataformes en diversos municipis, ja que per aquest motiu s’han signat convenis amb els diferents consistoris interessats per repartir la despesa al 50%, degut a que el servei de bus és titularitat de l’AMB i el territori pertany a cada municipi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM