S’instal·len 16 nius de ratpenats per controlar els mosquits

06/09/2016 – El projecte pretén augmentar les colònies d’aquests petits mamífers.

Des del mes de juliol fins a la data d’avui, Santa Coloma de Gramenet compta amb un total de 16 caixes nius artificials per a ratpenats amb l’objectiu final de controlar les plagues dels insectes voladors com els mosquits i les processionàries del pi. Pràcticament on s’hi ha instal·lat més nius -un total de sis- ha estat en diversos punts del parc fluvial del riu Besòs, entre els quals sota el pont del Molinet, un entorn on hi ha una notable presència d’aquest petit mamífer. També, s’hi ha col·locat al centre d’educació ambi-ental Ecometropoli, a la vinya d’en Sabater, al parc de Can Zam i al parc forestal de la Bastida.

Sostenible
Aquest projecte innovador i sostenible, que s’incorpora dintre del Pla de Biodiversitat Urbana, pretén substituir als productes químics que són més agressius per l’entorn ambiental i la salut de les persones; com així també incrementar els espais adients per acollir colònies de ratpenats, que són d’un gran valor ecològic i asseguren el benestar i la salut de les persones, ja que s’alimenten d’una gran quantitat d’insectes voladors.

Per aquest motiu, aquest animal està estrictament protegit per la legislació vigent a Catalunya i el consistori colomenc recomana a la ciutadania posar-se en contacte amb les autoritats o el cos d’Agents Rurals de Catalunya en cas de trobar-se un ratpenat ferit, i així sigui traslladat a un centre de recuperació.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM