Seguiment desigual de la vaga d’ensenyament a Santa Coloma

24/10/13. Al voltant d’un centenar de persones, entre mestres, mares i pares i alumnes, han participat aquest matí a Santa Coloma als actes en suport a la vaga d’ensenyament convocada per avui. El seguiment de l’aturada ha estat desigual.

24/10/13. Prop d’un centenar de persones, entre mestres, mares i pares i alumnes han participat aquest matí a Santa Coloma als actes a favor de la vaga d’ensenyament convocada per avui a tot l’estat. Amb samarretes grogues i també verdes, els manifestants s’han concentrat a la plaça de la vila a dos quarts de deu del matí. Allà, ha tingut lloc una assemblea per després iniciar una marxa pels carrers dels centre de Santa Coloma. A les dotze del migdia, els manifestants han agafat el metro per dirigir-se a la manifestació organitzada a Barcelona.

A l’espera de dates oficials, el seguiment de la vaga a Santa Coloma ha estat desigual. En aquesta ocasió, estaven cridats a l’aturada mestres, mares i pares i alumnes des de les escoles bressol fins a secundària. En alguns centres, com l’escola Salvat Papasseit, el seguiment de la vaga pel que fa als mestres ha estat d’un 20% aproximadament. A l’altra banda es troba l’escola Les Palmeres, on hi ha hagut una aturada total. Al Mercè Rodoreda, el seguiment ha estat del voltant d’un 50%. África Vilar, membre de la Federació d’Associacions de Pares i Mares ha explicat que un dels motius que pot explicar aquest seguiment desigual és l’origen de la protesta, que no ha sorgit del claustre de professors i sí d’un sindicat. «Hi ha un cert rebuig als sindicats», ha dit. Alguns dels mestres que han participat a la concentració de Santa Coloma han lamentat que alguns companys hagin optat per fer classes i han assegurat que el secundar o no la protesta és una “qüestió de consciència”. “Hi ha professors de la pública que haurien de treballar a la privada”, han etzibat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure