S’aproven inicialment les ordenances fiscals i els preus públics per l’any 2016

27/10/2015 – Aquest dilluns es va celebrar el Ple ordinari de Santa Coloma, on es van aprovar incialment les noves ordenances fiscals, preus públics i les festes locals, entre altres.

El Ple ordinari del mes d’octubre, celebrat aquest dilluns, ha aprovat inicialment les ordenances fiscals i els preus públics per a l’exercici de 2016. Globalment es congelen els impostos i els preus s’apugen en un 1%, excepte aquells que afecten directament a les escoles bressol o a les prestacions socials com l’atenció domiciliària, que baixaran. El paquet inclou també bonificacions que poden arribar al 95% de l’impost sobre construccions si aquestes obeeixen a rehabilitacions o adaptacions per millorar l’accessibilitat o la sostenibilitat.

L’Ajuntament també ha introduït millores a les ordenances, actualitzant la normativa per agilitzar i facilitar els tràmits als contribuents. Així, els empresaris només hauran de presentar un cop la declaració de comptar amb una empresa per a la retirada i tractament dels residus industrials, i no presentar-la cada any com s’havia de fer fins ara.

D’altra banda s’han fet ajustos a la forma per facilitar els fraccionaments i ajornaments de pagaments. En aquest punt ha estat aprovat amb els vots a favor del grup municipal del PSC. La resta de grups polítics (SOM Gramenet, Ciutadans, GE-ICV-EUiA i PP) van votar en contra.

A la sessió plenària també es va donar compte de l’execució pressupostària del tercer trimestre de 2015 i dels informes derivats de la Llei de morositat a les operacions comercials. El consistori està pagant a 53 dies els seus proveïdors (50 l’Institut Municipal d’Esports i 35 el Patronat Municipal de la Música). La llei obliga a pagar en 60 dies (30 per a la gestió de la factura i 30 pel pagament efectiu).

Festes locals del 2016
El 24 de març, coincidint amb Dijous Sant, i el 5 de setembre, dilluns de Festa Major, seran les dues festes locals que el Ple ordinari ha aprovat per 2016. També ha donat llum verda al calendari del proper any sobre l’obertura d’establiments comercials en diumenges i festius, que serà: 3 i 10 de gener, 3 de juliol, 15 d’agost i 6, 8, 11 i 18 de desembre.

Millora de la qualitat de l’aire
També s’ha aprovat de manera provisional el Pla d’Acció per la Millora de la qualitat de l’Aire a Santa Coloma (PAMQA), que consta de 47 accions amb un objectiu principal, la reducció dels nivells de contaminació a la ciutat, sobretot de les emissions dels principals contaminants -òxids de nitrogen i partícules en suspensió-. Entre les iniciatives del Pla es destaca la millora de la mobilitat, el foment del transport públic i la bicicleta i la sensibilització de la població quan a la importància d’implicar-se en la reducció de la contaminació.

No a la MAT
Per altra banda, s’ha aprovat una declaració institucional presentada pel PSC de resposta a la comunicació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient consultant sobre l’oportunitat de fer de manera simplificada l’avaluació d’impacte ambiental de l’anella metropolitana de 400kv al seu pas per Santa Coloma. A més de reiterar el rebut a la línia de Molta Alta Tensió (MAT), la declaració rebutja que s’intenti solventar l’estudi d’impacte ambiental per la via simplificada. En el debat van intervenir representants de la Plataforma per la Defensa de la Serralada de Marina i de la Federació d’Associació de Veïns (FAVGRAM).

Dret a l’habitatge
El consistori ha aprovat una altra declaració institucional de suport per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional. La declaració ha estat precedida per la intervenció d’una representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Gramenet.

Mocions aprovades
Finalment es van aprovar la moció de suport al Correllengua 2015 de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, presentada pels grups del PSC, SG i GE-ICV-EUiA i amb el vot en contra de C’s i PP. També va tirar endavant la moció a favor de la Marxa estatal contra les violències masclistes -que se celebrarà el 7 de novembre-, presentada per PSC, C’s i GE-ICV-EUiA i amb el vot favorable del PP. Finalment el PSC, SG i GE-ICV-EUiA van presentar la moció amb motiu de l’augment d’assassinats masclistes dels darrers mesos i es va aprovar amb els vots de C’s i PP.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM