Santa Coloma vol reduir l’ús de les bosses de plàstic

25/10/2016 – Es presenta una campanya municipal sota el lema ‘La bossa o la vida’ amb l’objectiu de minimitzar l’ús indiscriminat de les bosses plàstiques.

El passat dimarts, 18 d’octubre, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va presentar al Mercat Municipal Sagarra la campanya ‘La bossa o la vida’, que posa en marxa l’Ajuntament per contribuir a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús de les bosses de plàstic. També van participar en la presentació el regidor ponent de Comerç, Promoció i Turisme, Pedro Cano, i el regidor de Medi Ambient, Álvaro Rodilla.

L’alcaldessa ha defensat la reducció de l’ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania, “una bossa de plàstic triga molt poc en construir-se però triga 150 anys a desaparèixer” ha dit, per insistir després en la voluntat que “Santa Coloma de Gramenet sigui una ciutat capdavantera en la defensa del medi ambient, com ho ha estat en altres ocasions reivindicant la recuperació del riu Besòs o el No al pas de la MAT, sabent que l’ús indiscriminat de les bosses de plàstic genera un greu problema mediambiental.

Sota els lemes ‘La bossa o la vida’ i ‘No pots comprar-ho tot, treu-te la bossa del cap’, aplicant aquest joc de paraules, el govern colomenc vol sensibilitzar a la ciutadania que es triga menys d’un minut a fabricar una bossa, que la vida útil d’aquesta és de ments de 20 minuts, que la degradació de la mateixa requereix més de 150 anys, i que la seva empremta química té una durada de centenars d’anys. És per això que es demana als colomencs i a les colomenques la reducció de la demanda de bosses plàstiques, que aquestes es reutilitzin al màxim possible i que no s’accepti de plàstic i es demani l’aplicació de mesures alternatives, com el cabàs, el carret, els envasos reutilitzables, reciclables i de material compostable.

A més a més, s’informa també que la voluntarietat del cobrament de les bosses de plàstic acabarà el 31 de desembre de 2018 i que a partir d’aleshores el cobrament d’aquestes serà obligatori i l’incompliment (la gratuïtat) podrà ser sancionat. L’objectiu final, de cara a l’any 2025, és no superar el consum anual de 40 unitats per habitant als estats que són membres de la Unió Europea.

Per la seva part, l’Agrupació del Comerç i la Indústria, Fondo Comerç i l’Associació de Paradistes no sedentaris ja han rebut tota la informació d’aquesta acció del consistori que necessitarà la seva participació i complicitat, i ara inicia la nova etapa d’arribar al conjunt de comerciants i a les persones consumidores.

La presentació d’aquesta campanya municipal ha estat amenitzada pels ‘bandolers de Santa Coloma’, que han aportat el seu granet de sorra per sensibilitzar a la població en una visita posterior que s’ha fet al Mercat Segarra.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM