Santa Coloma tindrà al metro ‘agents violeta’ per atendre víctimes de violència sexista

Les set estacions de metro de Santa Coloma disposaran des del pròxim 2 de maig d’agents de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que atendran a persones que hagin estat víctimes de qualsevol manifestació sexista o LGTBI-fòbia, en una experiència pionera al transport públic que es vol estendre en el futur a tota la xarxa de metro.

Aquests professionals de TMB formats a la matèria se’ls anomena agents violeta i atendran cada dia de l’any a persones que hagin patit algun tipus d’assetjament, donant-los suport en un primer moment i derivants-los o acompanyant-los posteriorment a les autoritats competents.

A banda dels agents violetes, que portaran l’uniforme oficial de TMB, els dies que hi hagi esdeveniments massius que provoquin una elevada concurrència d’usuaris a la xarxa de metro s’instal·larà a les estacions un punt violeta gestionat per l’ajuntament amb agents liles per atendre qualsevol incident de caràcter masclista.

«El personal de les estacions serà el primer punt de suport a la víctima», va dir la presidenta de TMB, Laia Bonet, durant la presentació d’aquesta iniciativa.

Iniciativa colomenca

La iniciativa dels agents violetes adoptada per TMB no és nova a Santa Coloma. De fet, la seva presència a diferents establiments de la ciutat és pionera a la ciutat dins la seva lluita contra la tolerància zero amb la violència masclista.

El ‘Protocol per un espai públic lliure de violències masclistes’, on els agents liles s’acosten a les dones que hagin patit alguna situació de violència i els ofereixen els recursos i serveis d’atenció específics, i els ‘refugis violetes’ que hi ha a 300 establiments, entitats, clubs socials o associacions en són dos exemples.

Per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, aquesta nova iniciativa, sumada a les que formen part del programa ‘Santa Coloma Xarxa Violeta’ converteixen a la ciutat en «referència en la lluita contra les violències masclistesLGTBIfòbiques«.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM