Santa Coloma talla el trànsit en 25 carrers per a garantir la distància social

Santa Coloma de Gramenet compta, des de l’inici de la fase 1 el passat dilluns, amb 36.000 nous m2 exclusius per a peatons.

És el resultat del tall al trànsit de 25 carrers de la ciutat. L’alcaldessa, Núria Parlon, explica a l’ACN que l’objectiu és donar continuïtat a la mesura i afavorir la construcció de nous ‘Barris per a Vianants’ en una ciutat densament poblada i amb poc espai per a passejar: «Hem de guanyar el pols al vehicle».

Als nous espais es dóna prioritat a persones i bicicletes, i només podran accedir amb cotxe els veïns, vehicles municipals, transport públic i vehicles que hagin de fer ús de les zones de càrrega i descàrrega. Es tracta d’un total de nou quilòmetres lineals de carrers i tots els veïns tindran un a un màxim de deu minuts de casa, ja que hi haurà en tots els barris.

Personal de vigilància

El tall de carrers es materialitza amb la col·locació de tanques en trams delimitats per a ciutadans i en els pròxims dies hi haurà també personal de vigilància que vetllarà perquè els vehicles no accedeixin a les noves àrees per als vianants. «Hem notat que hem de millorar la mesura perquè és molt fàcil treure-les», admet l’alcaldessa.

A través d’aquesta mesura, el consistori colomenc vol ajudar a minimitzar la propagació de la Covid-19 i, de rebot, afavorir també l’activitat comercial després de dos mesos d’atur de l’activitat: «Si tens més espais per a passejar el comerç també surt beneficiat. És molt necessari per a la situació econòmica tan greu que arrosseguem», assegura Parlon.

A més, els talls de carrers volen ser també l’embrió dels futurs ‘Barris per a Vianants’, un projecte que l’Ajuntament està provant des de principis d’any en el barri de Riu Nord i que preveu el desplegament d’altres mesures, també en la resta de barris, com la reducció a 20 km/h la velocitat permesa per a vehicles o la delimitació d’illes urbanes de prioritat per als vianants.

En aquest sentit, Santa Coloma de Gramenet aprofita el necessari distanciament social que requereix l’actual crisi sanitària per a donar un impuls i «accelerar» la implantació del pla de mobilitat urbana que es va aprovar en 2017 i que ja plantejava una ciutat pensada per a desplaçar-se a peu o amb bicicleta, abans que amb cotxe.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure