Santa Coloma s’adhereix a la Red de Ciudades por la Accesibilidad

27/12/13. Aquesta xarxa, integrada per 64 institucions i entitats de tot l’estat, treballa per un urbanisme més adaptat a totes les persones, amb unes millors pràctiques en matèria d’accessibilitat.

27/12/13. Santa Coloma s’ha adherit a la Red de Ciudades por la Accesibilidad, (REDCA4ALL), un projecte impulsat i coordinat per l’Ajuntament de Màlaga el juny d’aquest any amb l’objectiu de millorar l’habitabilitat urbana i adaptar les ciutats als processos de canvi.

La REDCA4ALL es configura com un espai per al debat i intercanvi d’experiències entre els municipis, que pretén configurar-los com espais intel·ligents, amables i inclusius per a tots i totes, especialment per a les persones amb diversitat funcional. Alhora es vol reforçar i potenciar les bones pràctiques en matèria d’accessibilitat.

La idea inicial d’aquest projecte va néixer al II Fòrum de Disseny Universal, celebrat a Màlaga al 2011. Posteriorment, al Fòrum Internacional de Disseny Universal i Mobilitat del passat mes de juny es va refermar aquesta necessitat comuna dels municipis i a partit d’aquí, primer s’aprova al Ple de Màlaga i posteriorment, el passat 3 de desembre, es constitueix oficialment la Red de Ciudades por la Accesibilidad.

Actualment ja són 64 les institucions i entitats que hi formen part, entre elles l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’Ajuntament colomenc, però, no s’ha sumat sol a la REDCA4ALL, sinó que ho ha fet amb el recolzament de diverses entitats de Santa Coloma que treballen en pro de la inclusió social i l’atenció a diferents col·lectius de persones amb diversitat funcional. En concret, han manifestat el seu recolzament al projecte aquests col·lectius: CEMFIS, Centres Assistencials Emili Mira i López del Parc de Salut Mar, Amics del Malalt Mental (AM.MA.ME), Fundació Privada Tallers de Catalunya i Fundació Privada ASPANIDE.


ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure