Santa Coloma referma la seva aposta per un transport híbrid i sense emissions

Durant aquest mes de febrer, Santa Coloma de Gramenet ha millorat la seva implicació per “combatre la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire de la metròpolis, que afecta directament a la salut dels ciutadans”. Amb aquest lema per bandera, l’Ajuntament colomenc i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat els autobusos híbrids que donaran servei al municipi, les noves línies Metrobús M28 i M30 i les millores que es faran a les línies M28, B18 i B82.

«Amb mesures com les que presentem a Santa Coloma, millorem i ampliem l’oferta de transport públic, en general, a la Metròpolis Barcelona i, concretament, al Barcelonès Nord i en aquest municipi”, ha explicat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Aquestes millores són possibles gràcies a la renovació de flota que estem fent des de l’AMB, amb autobusos híbrids i elèctrics més sostenibles i nets que forma part del nostre programa d’acció”, afegeix.

Avui, a Santa Coloma, l’autobús arriba a zones on no havia arribat mai, com la part alta dels barris del Raval, de la Riera Alta o del campus universitari del Recinte Torribera. “És evident que s’ha fet un esforç perquè les parades siguin més segures, confortables i accessibles, i que la instal•lació de plataformes d’accés als vehicles ha contribuït en aquest sentit”, ha recalcat Parlon. “Continuarem treballant en conjunt, modernitzant el servei d’autobusos amb vehicles que seran més còmodes, menys sorollosos i menys contaminants”.
Dels 128 autobusos nous híbrids i elèctrics, 56 busos híbrids (33 estàndard i 23 articulats) es destinaran a l’àmbit del Barcelonès Nord, on es troba Santa Coloma de Gramenet. Amb l’arribada dels nous vehicles s’introdueixen les línies M19 i M30, i es milloren les M28, B18 i B82. A partir d’aquest mes, el 26% dels autobusos que circulen pel municipi durant el dia seran híbrids, és a dir, amb una reducció de les emissions contaminants entorn del 25% respecte dels dièsel, i el 10% dels autobusos que circulin durant la nit seran elèctrics, un total de 12, amb emissions zero, i un molt baix nivell de soroll.

Noves línies M19 i M30 i millores de la M28
La nova línia del servei AMB Metrobús M19 substituirà l’antiga B19 i millorarà la freqüència de pas. La línia connectarà l’Hospital de la Vall d’Hebron amb l’Hospital Can Ruti. A més a més, l’AMB incorporarà 3 vehicles més, passant de 13 a 16 vehicles en línia, el que permetrà reduir la freqüència de pas de 12 a 10 minuts els dies feiners, i de 20 a 15 minuts els dissabtes. També es millora la freqüència de pas els dies festius, dels 30 als 20. Un model idèntic que es trasllada a les noves línies M30 (antiga B30) i M28 (antiga B28). La B18 i la B82 també milloraran la seva freqüència de pas.

Nova xarxa de bus metropolità: AMB Exprés i AMB Metrobús
D’altra banda, la xarxa metropolitana de bus d’altes prestacions, que es va començar a implantar al març del 2018, i que facilita una connexió més directa i amb més freqüència amb el centre de la metròpolis i en els principals corredors metropolitans, es començarà a posar en marxa durant el primer trimestre del 2019 amb un total de 13 noves línies: 7 “AMB Exprés” i 6 “AMB Metrobús”. En total, amb la implantació de la segona fase, estaran actives a final d’aquest primer trimestre de 2019 en total 20 línies d’altes prestacions (11 línies AMB Exprés i 9 línies AMB Metrobús).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure