Santa Coloma rebutja les pràctiques abusives de les companyies elèctriques

31/01/2017 – El Ple de l’Ajuntament del mes de gener presenta una moció contra les companyies elèctriques davant el preu rècord de l’energia; com així també, instal·lar desfibril·ladors en equipaments públics i adherir a Santa Coloma a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’.

Aquest dilluns, 30 de gener, s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que, entre altres temes, s’ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del PSC contra les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric, per la qualitat del subministrament, per una millora de la inversió a la xarxa i pel compliment del protocol sobre la pobresa energètica.

Durant els darrers dies, i coincidint amb una baixada generalitzada de les temperatures, s’assisteix a un fet històric: el preu rècord de l’energia elèctrica al nostre país. A Santa Coloma, particularment, aquest repunt dels preus coincideix amb un fet que es ve produint de forma recurrent els darrers mesos: els constants talls de subministrament en determinades zones de la ciutat, especialment en els barris del Raval, Can Mariner i Santa Rosa. Durant l’any 2016 es van comptabilitzar prop de 60 incidències, mentre que en aquest mes de gener s’han contat 5.

Per això, al Ple de l’Ajuntament s’han adoptat acords com instar al Govern de l’Estat a la reducció del 21% de l’IVA al tipus superreduït del 4%, i demanar-li que posi fi al sistema de subhasta actual que servei per fixar els preus abusius i que torni a apostar per les energies de fonts renovables. Mentre que s’exigeix a les companyies elèctriques a la signatura immediata del conveni elaborat per les institucions locals i la Generalitat per evitar els talls de subministrament sense previ avís, i també reclama a que realitzin un pla d’inversions per a la retirada de pals que existeixen en molts carrers de Santa Coloma.

Desfibril·ladors en equipaments públics

D’altra banda, s’ha tirat endavant la proposta del PSC, Ciutadans i del Partit Popular d’instal·lar desfibril·ladors (DEAs) en tots els equipaments de la ciutat per suposar la diferència entre la vida o la mor d’una persona o, almenys, minimitzar les seqüeles, sobretot en forma de lesions cerebrals. Però, malgrat la falta de competències i recursos, el consistori colomenc s’ha compromès a continuar el desplegament de DEAs en tots aquells espais i equipaments públics de Santa Coloma considerats de pública concurrència, i a ampliar el pla de formació a centres educatius, entitats i a tot el personal municipal que ho desitgi en matèria de tècniques de primers auxilis i de reanimació cardiopulmonar.

Casa nostra, casa vostra

També, s’ha declarat que Santa Coloma de Gramenet sigui un municipi adherit a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, per sumar-se a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. D’aquesta manera es convocarà a la ciutadania a mobilitzar-se assistint a la manifestació d’aquesta campanya, que se celebrarà el 18 de febrer a Barcelona, per facilitar els espais a la via pública i edificis municipals a les entitats per a la recollida de signatures de la campanya.

Entre altres mocions, es va aprovar l’esmena a la totalitat pel grup del PSC per a la defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules sòl, IRPF i despeses en la formalització de les hipoteques.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM