Santa Coloma rebutja l’assetjament escolar i l’acord UE-Turquia

05/04/2016 – La ciutat establirà un programa socioeducatiu orientat a proporcionar eines i suport a les persones assetjades i assetjadores, així com línies de suport a la família.

La defensa dels drets de la infància i l’adolescència, ha quedat palesa aquest dilluns a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb una declaració institucional per l’eradicació de l’assetjament escolar en els centres educatius i espais infantils i juvenils, a la qual han donat suport tots els grups municipals. El Ple ha condemnat enèrgicament qualsevol tipus d’assetjament i abús, emfatitzant el seu rebuig cap a aquells que es produeixen a menors i joves amb identitats i expressions sexuals i de gènere diverses -homofòbia i transfòbia-. «No es poden tolerar ni encobrir sota cap concepte, ja que són actes totalment inacceptables i atempten contra els drets fonamentals de les persones i, per tant, s’han de prevenir i eliminar contundentment, amb celeritat i fermesa», assenyala la declaració en un dels paràgrafs.

En aquest sentit, Santa Coloma es reforçarà la col•laboració entre els diferents serveis municipals i el Centre de Recursos Pedagògics de la Generalitat per continuar garantint formació al professorat sobre models de convivència als centres educatius. També es reforçaran les activitats que l’Ajuntament desenvolupa a les aules de primària i secundària en el marc del Programa d’Activitats Educatives Complementàries al Currículum (PAECC) sobre assetjament i ciberassetjament entre iguals. Finalment, s’establirà un programa socioeducatiu en els àmbits educatius formals i no formals orientat a proporcionar eines i suport a les persones assetjades i assetjadores així com línies de suport a la família a través del projecte comunitari de l’Escola de Famílies i dels diferents agents que treballen contra la violència a les aules.

Sostenibilitat financera
El Ple, també, ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2015 del consistori i dels seus dos organismes autònoms, l’Institut Municipal d’Esports i el Patronat Municipal de la Música. El tancament ha estat positiu amb un superàvit superior als cinc milions d’euros. D’aquest tancament del pressupost de l’any passat es conclou que la despesa financera de l’Ajuntament ha baixat més d’un 28% respecte al 2014, mitjançant amortitzacions de préstec, i no s’ha generat cap nou endeutament en el transcurs del 2015. La ràtio de deure es manté per sota del límit legat (que és el 75%) i es troba en el 73,83%. El sanejament dels darrers comptes municipals permet encarar el 2016 amb estabilitat pel que fa a les previsions de liquidat i finançament.

A la vegada, en l’apartat econòmic, s’ha aprovat la proposta de la intervenció municipal d’un nou Pla d’Auditories i control financer per als exercicis 2016-2017 que permetrà millorar la governança i transparència del consistori colomenc. Aquest Pla està dirigit a enfortir el sistema de control sobre els Organismes autònoms locals i societats dependents de l’Ajuntament, els serveis prestats per gestió indirecta, i el procediment de concessió de subvencions.

D’altra banda, s’ha donat compte de les dades del Padró Municipal d’Habitants a 31 de desembre de 2015, en aquesta data Santa Coloma de Gramenet tenia 118.876 habitants, 2.385 menys respecte el 2013.

Contra l’acord entre l’UE-Turquia
Pel que fa a les mocions, s’ha aprovat la commemoració del 85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola -amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de SOM Gramenet i PP-, i la commemoració anual del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme -amb l’abstenció de SOM Gramenet-. També el Ple ha donat suport a la declaració del Fons Català de Cooperació al desenvolupament en contra de l’acord entre la Unió Europea i l’Estat de Turquia relatiu al conflicte amb les persones refugiades. En aquest punt, el Partit Popular ha votat en contra.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM