spot_img
spot_img

Santa Coloma rebutja el tancament de dos grups de secundària

15/07/2016 – El govern municipal confirma que si es tanquen aquests dos grups escolars, la ciutat només tindrà un espai de 24 vacants.

L’anunci fet aquest dijous, 14 de juliol, per la directora de Serveis Territorials de Barcelona Comarques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a la regidoria d’Educació de Santa Coloma, consistent en la previsió de tancament, el proper curs escolar, de dos grups d’ensenyament de secundària ha provocat un rebuig al consistori colomenc.

Per això, el govern de Nuria Parlón ha convocat una Junta de portaveus dels grups municipals que formen el consistori per informar-los d’aquesta notificació, que pot afectar les ràtios d’alumnes per aula a la ciutat. També, l’alcaldessa ha tornat a reclamar a la consellera d’Ensenyament una reunió urgent per tractar aquest tema i altres relacionats amb l’educació a Santa Coloma.

La decisió anunciada per la representant de la Generalitat no ha comptat amb l’opinió de la Taula Mixta de Planificació ni del mateix Ajuntament de Santa Coloma, que en diverses ocasions, i també a través de les diverses mocions aprovades pels diferents grups polítics representats al consistori en sessions del Ple municipal per a la defensa de l’educació pública, ha instat la Generalitat a reduir el nombre escolar per aula a Santa Coloma, situat actualment en 30 alumnes.

24 vacants

La regidoria d’Educació ha anunciat que si es tanquen aquests dos grups, la ciutat només tindrà un espai de 24 vacants, una xifra que no donaria resposta a les demandes d’escolarització fora de termini que té la ciutat de manera històrica. Per aquest motiu, s’ha convocat per la setmana vinent una reunió extraordinària del Consell Escolar per valorar la situació que pot sorgir d’aquesta mesura anunciada per la Generalitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM