Santa Coloma prioritzarà la declaració per videoconferència dels detinguts i empresonats

Diversos jutjats de Catalunya han començat a prioritzar la declaració judicial a través de videoconferència dels detinguts i els presos per a evitar els trasllats als edificis judicials i reduir el risc de contagi per coronavirus.

Així, ciutats com Barcelona, ​​Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet i Olot, entre altres, prioritzaran aquest sistema, que permetrà que els detinguts declarin des de la comissaria dels Mossos on estiguin arrestats, sempre amb assistència del seu advocat, sigui ​​des de la pròpia comissaria o des del jutjat.

En un acord governatiu, la jutge degana de Barcelona, ​​Mercè Caso, ha dictaminat les instruccions concretes per a fer-ho en els jutjats de la capital catalana, recordant que els advocats tenen dret a parlar amb el seu client abans de la declaració judicial, encara que que sigui per videoconferència i garantint igualment la confidencialitat.

També en el marc de les mesures excepcionals causades pel coronavirus, el Consell General del Poder Judicial ha ordenat que les comissions de seguiment dels tribunals superiors de justícia incorporin a partir d’ara un representant de l’advocacia per a acordar aquestes mesures.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure