Santa Coloma presenta el primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

15/12/2014 La Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet ha estat avui l’escenari de la presentació del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, que imparteix el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera d’aquesta ciutat, juntament amb l’Escola d’Hostaleria i Turisme CETT. Les persones assistents a l’acte han pogut acompanyar als professors i als estudiants d’aquest nou grau a comprar productes frescos al Mercat del Fondo, per posteriorment cuinar-los i degustar-los a l’espai “Cuines del món”, ubicat a la Biblioteca del Fondo.


Una representació de 6 alumnes –dels 62 que constitueixen la primera promoció d’aquest grau, pioner a l’estat Espanyol- ha estat l’encarregada d’elaborar tres plats amb la tònica del Nadal. Així s’ha servit una escudella amb wantung de carn de cavall, un peix amb ceba i una espuma de turro. Durant l’acte, l’alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlon, ha destacat que aquest nou grau és “un pas més en el projecte comú de Santa Coloma, ciutat universitària, una realitat en la que estem treballant conjuntament amb el Campus de l’Alimentació i d’altres institucions universitàries, per posar en valor la important tasca de docència i investigació que s’hi realitza a la ciutat”. Nuria Parlon ha recordat que actualment “uns 2.800 estudiants cursen algun dels 20 graus, postgraus i màsters que es poden estudiar a Santa Coloma de Gramenet, i tot plegat suposa noves oportunitats d’acces al mercat laboral i de reciclatge per a la població”.
També, el director del Campus de l’Alimentació Màrius Rubiralta ha destacat l’estreta relació entre el Campus de l’Alimentació i la ciutat de Santa Coloma, posant com a un exemple la Comissió de Cuines del Món, un grup de treball format a la Biblioteca del Fondo per organitzar properament activitats i tallers relacionats amb la gastronomia, l’alimentació i la salut. Un altre exemple de treball conjunt és el Projecte Eix-Marina Besos (RIS3) liderat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Campus de l’Alimentació.
Finalment, la coordinadora general del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT, Nan Ferreres, ha mostrat la seva grata sorpresa per la bona acollida que ha registrat aquest primer grau interuniversitari. Aquest primer curs del nou ensenyament interuniversitari pretén dotar als alumnes, futurs professionals experts en gastronomia o futurs xefs, d’una vessant teòrica i pràctica amb un fort contingut científic sobre els aliments que manipulen. Què poden menjar les persones celíaques o quins plats són adients cuinar si el client pateix algun tipus d’al·lèrgia són, entre d’altres, els coneixements que s’imparteixen en aquest grau que, des d’aquest curs 2014-2015, s’ofereix parcialment al Campus universitari colomenc, juntament amb l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alicia.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure