Santa Coloma, present a la cimera de París sobre el canvi climàtic

08/12/2015 – El regidor de Medi Ambient, Ecologia Urbana i Protecció Animal, Álvaro Rodilla, ha estat participant a la conferència que s’està celebrant del 30 de novembre a l’11 de desembre.

Del 30 de novembre a l’11 de desembre, la ciutat de París està acollint la 21a edició de la Conferència de les Parts (COP21 CMP11) sobre el canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, on el regidor de Medi Ambient, Ecologia Urbana i Protecció Animal, Álvaro Rodilla, ha estat participant a la conferència en representació de Santa Coloma de Gramenet.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va aprovar el Ple de novembre de 2015, coincidint amb aquesta cimera, el compromís de donar suport al paper dels pobles en la celebració a París en motiu de la COP21 i sumar-se al compromís municipal amb el Nou Pacte integrat d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia (New Integrated Covenant of Mayors on Climate & Energy) i, així, reduir com a mínim un 40% les emissions de CO2, augmentar un 27% en l’eficiència energètica i les energies renovables, i integració de la mitigació i adaptació al canvi climàtic sota una estratègia comuna en el marc de la Unió Europea de cara el 2030.

D’altra banda, el consistori municipal va aprovar l’any 1999 l’Agenda 21 Local amb el suport de més de 80 entitats colomenques com instrument estratègic d’incorporació del desenvolupament sostenible a l’acció municipal. També l’any 2008 va signar el Pacte d’Alcaldes (Covenant of Mayors) per una energia sostenible local en el marc de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat i impulsat per la Comissió Europea. L’any 2009 va aprovar i començar a desenvolupar el seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) amb l’objectiu de disminuir un 20% les emissions de CO2 a l’atmosfera i un 20% els consums energètics l’any 2020.

Destacar que a nivell general s’ha produït entre 2005 i 2012 una disminució del 19% del consum total d’energia a Santa Coloma. Mentre que les emissions de CO2 també s’han disminuït un 30% respecte l’any 2005, superant així al 23% de la província de Barcelona.

La COP21, també coneguda com a París2015, és una de les COPs amb major rellevància ja que, durant dues setmanes, acull a milers de delegats i observadors internacionals que tindran el repte d’assolir un acord global per limitar l’escalfament global a un nivell inferior dels 2ºC, ja que a finals d’aquest any el termòmetre global haurà pujat 1ºC respecte de l’era preindustrial. L’objectiu a París és garantir que no passi dels 2ºC, ja que certes illes del Pacífic estan condemnades a desaparèixer.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure