https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
Santa Coloma participa en la nova aliança de municipis per l'Eix Besòs - Diari de Santa Coloma
 

Santa Coloma participa en la nova aliança de municipis per l’Eix Besòs

11/02/2016 – Les alcadesses de Santa Coloma, Barcelona, Badalona, Montcada i Reixac i l’alcalde de Sant Adrià acorden impulsar un nou pla d’acció per convertir l’àmbit del Besòs en la gran aposta de transformació metropolitana al llarg termini, més enllà del 2020.

L’Eix Besòs obre una nova etapa. Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac van acordar ahir dimecres una nova aliança per convertir aquest territori en la gran aposta de transformació metropolitana pels propers anys.

Ada Colau, Dolors Sabater, Núria Parlon, Joan Callau i Laura Campos es van reunir a la seu del Consorci del Besòs, a Sant Adrià, on van posar les bases per impulsar un nou pla d’acció amb un horitzó a llarg termini, més enllà de l’any 2020, i que ha de permetre crear un nou eix de centralitat urbana i metropolitana al voltant de la llera del riu Besòs, des de Montcada fins a les Tres Xemeneies, fomentant la cohesió social, la qualitat de l’espai públic, les infraestructures, els equipaments i la millora de la connectivitat entre els territoris. L’estació de la Sagrera serà un dels motors per la transformació d’aquest eix.

El treball sobre l’Eix Besòs no comença de zero i aprofita l’experiència que fins ara s’ha desenvolupat a través del Consorci del Besòs, l’ens públic creat l’any 1998 pels ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià per coordinar les actuacions a la zona frontera dels dos municipis. Aquest Consorci va ampliar posteriorment el seu àmbit d’actuació amb la incorporació dels municipis de Santa Coloma i Montcada i Reixac, i el passat mes de desembre van començar els tràmits per incorporació de la ciutat de Badalona.

Les alcaldesses i l’alcalde han acordat encarregat a Barcelona Regional el pla d’actuació, que haurà de contemplar els eixos estratègics i les actuacions concretes en matèria de lluita contra les desigualtats, ambiental, promoció econòmica, urbanisme i infraestructures. L’informe haurà d’estar llet en el termini de sis mesos. Es dóna el cas que Barcelona Regional ja va ser l’encarregada del projecte per la regeneració del riu Besòs.

Tots els edils han compartit la necessitat de superar l’actual visió del Besòs i la importància de coordinar més i millor les polítiques que fins ara es fan per separat en àmbits com la lluita contra les desigualtats, la promoció econòmica i la protecció ambiental. L’estratègia conjunta va més enllà de les polítiques socials i econòmiques, i es vol convertir l’eix Besòs en una nova centralitat per abordar polítiques més a llarg termini en matèries com les infraestructures, l’urbanisme i els equipaments.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure