Santa Coloma organitza un recompte per a saber el número de persones sense sostre

Cinquanta persones s’han apuntat a participar en el recompte de les persones sense sostre que actualment dormen als carrers de Santa Coloma i que organitza ‘Ningú Sense Llar Gramenet’, una entitat colomenca dedicada a la lluita contra el sensellarisme. Aquesta actuació, que es durà a terme demà dimecres 19 de maig entre les 21 h i la mitjanit, servirà per a “fer una fotografia de la situació del sensellarisme en Santa Coloma”, expliquen des de la plataforma.

Aquest serà el tercer recompte que Ningú Sense Llar durà a terme en Santa Coloma des de la seva creació, després que la pandèmia de la Covid-19 provoqués que en 2020 no es pogués fer aquest recompte. En l’última actuació, realitzada en 2019, es va comptabilitzar a 19 persones dormint al carrer.

Així, des de l’entitat expliquen que, en aquesta ocasió, els voluntaris es repartiran en grups de tres persones i, a excepció de l’equip que es quedarà en un punt de coordinació, pentinaran els carrers del municipi apuntant a totes les persones que vegin dormint al ras, així com en cotxes, caixers o tendes de campanya. Com a novetat, en el recompte que es desenvoluparà el dimecres també participaran com a voluntaris tres mediadors del consistori, és a dir, les persones que habitualment treballen com a enllaç entre les entitats socials del municipi i el consistori quan es detecta algun cas d’una persona sense sostre que necessita ajuda.

A part, des de la plataforma també han sol·licitat a l’Ajuntament les dades de persones que actualment es troben allotjades en serveis temporals, amb la intenció de completar una millor radiografia del sensellarisme a la ciutat.

La novetat d’aquest recompte és que l’activitat no tindrà lloc únicament a Santa Coloma de Gramenet i, per primera vegada, es faran recomptes paral·lels la mateixa nit en tota la comarca del Barcelonès.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM