Santa Coloma ofereix assessorament legal gratuït als afectats per les preferents

17/06/13. L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni de col·laboració per tal de prestar serveis aquelles persones que tenen els diners atrapats per les participacions preferents. S’estima que entre 2.500 i 3.000 persones hi estan afectades a Santa Coloma.

17/06/13. Els afectats per les participacions preferents de Santa Coloma disposen des d’avui d’un nou servei gratuït d’assessorament. Es tracta d’un recurs que es posa en marxa gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats, que s’ha materialitzat aquest matí a la sala de Juntes.

El servei, que amplia l’ajuda que ofereix des de fa temps l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) es posa en marxa avui amb l’objectiu, en paraules de l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) de “proporcionar assessorament gratuït i informar sobre les possibilitats que tenen els afectats per recuperar els seus diners”. L’acord també permetrà a l’Ajuntament elaborar un cens de les persones que estan afectades per aquest producte bancari tòxic i afinar l’ajuda. Segons Parlon, amb les dades de l’associació Estafa Banca Badalona-Santa Coloma, entre 2.500 i 3.000 colomencs tenen els seus estalvis atrapats per aquest producte tòxic.

L’assessorament es duu a terme a l’OMIC (situada a l’Ajuntament). L’horari d’atenció al públic és dilluns i dimecres de 15 a 18 hores i els dimarts de 10 a 14 hores. El primer assessorament és gratuït i si l’afectat vol tirar endavant amb el procés judicial, haurà d’assumir-ne el cost. Només les persones que no arribin a dues vegades al salari mínim interprofessional i no disposin de bens immobles tindran dret a la justícia gratuïta.

Per tirar endavant el conveni de col·laboració, l’Ajuntament ha d’invertir 3.568 euros. Segons el text de l’acord, el pacte s’allargarà, en principi 11 setmanes amb la possibilitat d’una pròrroga passat aquest temps.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure