Santa Coloma obté el primer distintiu internacional com a municipi capdavanter en la lluita per la igualtat de gènere

L’Ajuntament de Santa Coloma ha rebut el Distintiu per a la igualtat de Gènere SG City 50-50 de l’associació sense ànim de lucre Forgender Seal, un segell internacional que reconeix el seu lideratge en la integració de la perspectiva de gènere en totes les seves polítiques i actuacions. L’alcaldessa, Núria Parlon, ha recollit a La CIBA el certificat de mans de Marta Macias, presidenta de l’associació Forgender Seal. L’han acompanyat Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament i Inma Moraleda, de la Direcció de l’Alcaldia.

L’entitat avaluadora ha atorgat 1.482 punts sobre un màxim de 1.800 a Santa Coloma de Gramenet. És una de les puntuacions més altes obtingudes, i ha suposat l’atorgament del distintiu amb el nivell de “capdavanter”, que és el nivell màxim dels tres previstos: “inicial”, “avançat” i “capdavanter”. Només dos municipis de més de vint mil habitants a tot l’estat han rebut aquest certificat: Sant Boi i Marratxi (Illes Balears), i en total una cinquantena han rebut l’acreditació o estan en procés de certificació.

Compromís històric

Aquest reconeixement valora i reforça el compromís històric de l’Ajuntament de Santa Coloma amb les polítiques d’igualtat així com amb la igualtat de gènere aplicada de forma transversal a totes les polítiques públiques. Destaquen accions específiques com la posada en marxa de La CIBA, del Protocol per un espai públic, d’oci i festiu lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques, l’organització de jornades de referència com el I Fòrum Internacional sobre feminisme i pornografia o la creació de l’Observatori de Dades Obertes.

El Certificat també avalua les accions futures a les quals es comprometen els consistoris durant els pròxims dos anys (temps de validesa del distintiu). Així doncs, l’Ajuntament de Santa Coloma haurà d’anar implementant les accions recollides al Pla de Compromís que ha elaborat en favor de la transversalització de la perspectiva de gènere, tant en l’àmbit intern com a les seves polítiques públiques, durant el 2021 i el 2022.

Certificació pionera

La Norma SG City 50-50 és la primera eina del país que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit dels governs locals. El disseny d’aquesta certificació té en compte els tractats internacionals relacionats amb els drets humans de les dones i els compromisos de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i compta amb el suport institucional de l’Institut Català de les Dones, entre d’altres.

L’associació Forgender Seal, impulsora del Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere, ha certificat prop de 50 municipis, aconseguint un impacte directe en les polítiques públiques municipals d’1 milió i mig de persones.

Es crea així una xarxa de Municipis Igualitaris amb la Certificació SG City 50-50, en un context on la pandèmia de la Covid 19 està augmentant les desigualtats i ara més que mai, són necessàries les Polítiques Públiques Municipals amb Perspectiva de Gènere per minimitzar l’impacte negatiu de la crisi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM