Santa Coloma millora en transparència de la informació

26/04/2016 – L’Ajuntament rep per tercer any el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha obtingut per tercer any el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que avalua les webs municipals. A més, el consistori colomenc és un dels 25 municipis catalans que ha obtingut enguany el segell amb el 100%, que significa que el web municipal compleix els 52 indicadors examinats en aquesta edició.

El nombre d’indicadors a avaluar s’ha ampliat aquest any per adaptar-se als paràmetres de la Llei de Transparència i accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l’1 de gener de 2016. Els aspectes avaluats han girat al voltant de cinc àrees que inclouen: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos econòmics, com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Els guardons de la tercera edició del Segell Infoparticipa 2015 es van entregar el passat dimecres, 20 d’abril, al Born Centre Cultural de Barcelona, en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya. El tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, va recollir el segell en representació de l’Ajuntament colomenc.

Infoparticipa és un projecte desenvolupar per LPCCP, des de l’any 2012, que té com a objectiu avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM