Santa Coloma insta la Diputació de Barcelona a recuperar la biodiversitat del riu Besòs

26/04/2016 – El Ple de l’Ajuntament aprova una moció en el qual reclama redacció d’un Pla de recuperació i millora ecològica del riu Besòs i un nou Pla d’usos del Parc Fluvial en el qual s’hi modifiquin els horaris d’ús públic per adaptar-los a l’ús real de la ciutadania.

Aquest dilluns s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma corresponent al mes d’abril. Entre els diversos temes tractats, cal destacar que s’ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del PSC per la qual s’insta la Diputació de Barcelona, com administració responsable de la gestió del parc fluvial del Besòs, a què es convoqui amb urgència la Comissió de seguiment del parc per tractar, entre d’altres, la modificació dels horaris d’ús públic per adaptar-los a l’ús real; revisar el Pla d’emergència; redactar un Pla integral de millora del manteniment; un altre d’Educació, ambiental i científic, i un tercer pla de recuperació i millora de l’estat ecològic del riu que contempli la necessària connectivitat biològica amb el parc del Can Zam i la Serralada de Marina.

També, s’hi inclou un seguit d’actuacions per incrementar la vegetació de ribera amb la finalitat d’assegurar la protecció de la flora i la fauna del riu: zones de refugi, cria, nidificació o sistemes de depuració biològica de les aigües. L’objectiu d’aquesta moció és recuperar la biodiversitat de l’ecosistema.

Operacions de segregació a la CIBA
D’altra banda, amb els vots favorables del PSC i Ciutadans, l’abstenció de SOM i el PP i el vot en contra de GE-ICV-EUiA, s’han aprovat unes operacions de segregació, agrupació i declaració d’obra nova de l’edifici d’equipaments públics de l’àmbit de la CIBA. Amb aquest acord, es podrà realitzar la inscripció de les finques amb una nova agrupació més adaptada als nous usos que ha de tenir l’espai en el futur, entre els quals es contempla la creació d’un viver d’empreses d’economia social i solidària.

Separació del Consorci de Teatres Públics
Per unanimitat de tots els grups municipals, el Ple també ha aprovat la separació del consistori colomenc del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya, pel motiu del qual que no consta activitat ni funcionament d’aquest organisme des de fa molt de temps.

Contra la pobresa energètica
A la mateixa sessió ha estat aprovat un manifest en defensa de les mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Al manifest s’indica que la Llei 24/2015, del 29 de juliol, garanteix més el dret a l’habitatge i protecció de la pobresa energètica que altres lleis d’àmbit estatal, ja que contempla la garantia de reallotjar a les famílies amb desnonament, obligar als bancs a oferir un lloguer social, fer que les elèctriques assumeixin part del cost energètic i evitar així el tall de subministraments bàsics, dotar als ajuntaments de mecanismes per fer ús dels pisos buits de la banca, i obligar a augmentar el parc públic d’habitatge.

Per això, el govern municipal demana als colomencs i colomenques l’adhesió a una campanya en favor d’aquesta llei catalana, per «dir-li al Partit Popular que la llei és útil i eficaç, i exigim que aturi la suspensió al Tribunal Constitucional», afegeix el manifest.

Soterrament del tren a Montcada
S’ha aprovat també una moció, presentada pel PSC i GE-ICV-EUiA, on l’Ajuntament de Santa Coloma s’afegeix a la demanda al Ministeri de Foment del soterrament de la línia ferroviària R2, a l’altura de la població veïna de Montcada i Reixac. D’aquesta manera se suma i dóna suport a la ‘Declaració de Montcada’, aprovada recentment pel Comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM