Santa Coloma incorpora bicicletes elèctriques a la flota de vehicles municipals

15/11/2014 L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha cedit sis bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Santa Coloma, que s’incorporen a la flota de vehicles municipals. Les dues institucions han signat un conveni, amb cost zero per al consistori. El personal de l’Ajuntament que acostuma a fer recorreguts llargs per la ciutat farà ús d’aquests vehicles.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Alexandra Sevilla, el regidor d’Urbanisme, Jordi Mas, i el director de Transports i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jan Maria Bigas, han presentat aquesta setmana les sis bicicletes elèctriques que s’afegeixen al parc de vehicles municipals, destinades a facilitar els desplaçaments de personal de l’Ajuntament que habitualment ha de fer recorreguts llargs per la ciutat durant la seva jornada laboral. Els vehicles han estat cedits per l’AMB i el conveni no representa cap cost per al consistori.
La posada en marxa d’aquests vehicles respon als compromisos de l’Ajuntament de Santa Coloma, inclosos al Pla d’Acció Municipal (PAM), d’afavorir l’ús dels mitjans de transport que no generen emissions contaminants i de difondre els principis de la mobilitat sostenible. Durant la presentació, l’alcaldessa va destacar que aquesta iniciativa “és un manera, des de l’administració local, de donar exemple als ciutadans i de posar en valor l’ús del vehicle elèctrics sobretot en els desplaçaments per Santa Coloma, una ciutat petita que permet desplaçar-te amb facilitat amb una bicicleta”.
Cal recordar que la bicicleta elèctrica és un vehicle que no genera emissions de diòxid de carboni (CO2), ni partícules en suspensió o òxids de nitrogen (NOx), totes elles partícules molt contaminants procedents dels tubs d’escapament dels cotxes i la crema de combustibles fòssils. De fet, amb les sis bicicletes en marxa, s’estima que es podrà recórrer en total 18.000 km2/any, mobilitat lliure d’emissions de contaminants.
Un dels objectius de la iniciativa és promoure l’educació en la cura del medi ambient i la sostenibilitat. En aquet sentit, aquestes bicicletes s’aparcaran en espais visibles a la ciutadania, acompanyades d’informació i missatges sobre els avantatges d’aquest tipus de transport en el foment de la mobilitat sostenible i segura.
Actualment, Santa Coloma disposa d’uns 8 km habilitats com a “carril bici”. El tram més destacat i utilitzat es troba al parc fluvial del Besòs. Cal afegir que també hi ha trams urbans com el passeig de Ribera (entre la fàbrica Cacaolat i Montcada), al parc d’Europa i a la part alta del carrer Prat de la Riba. D’altra banda, també es pot anar en bicicleta pels camins de la Serra de Marina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure