Santa Coloma honra Lluís Hernández amb una placa a Les Oliveres

158/03/2016 – Lluís Hernández, mort el passat mes de juliol, va ser sacerdot i el primer alcalde de Santa Coloma, després de la restauració de la democràcia.

La ciutat de Santa Coloma va honrar ahir dijous a la tarda la memòria de l’alcalde Lluís Hernández, mort al juliol, amb la col•locació d’una placa a la casa on va viure 20 anys, el carrer Pep Ventura, número 5.

A l’acte van assistir nombrosos veïns, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; Alexandra Sevilla i altres companys del PSUC i ICV-EUiA, del qual ell formava part. També van ser presents regidors d’altres formacions polítiques i el germà de l’exalcalde.

El sacerdot i alcalde del PSUC, nascut al barri de Sant Andreu de Barcelona, es va instal•lar a Les Oliveres, després de la seva expulsió de l’Equador per part de la dictadura d’aquell país. Es va sumar a la llista de sacerdots progressistes que van fundar les parròquies populars i la mítica revista Grama, ja desapareguda.

Lluís Hernández es va convertir en el primer alcalde de Santa Coloma, després de la restauració de la democràcia. El seu caràcter obert i la seva defensa dels més febles li va comportar una gran popularitat. Amb ell va començar la transformació de Santa Coloma, que a poc a poc ha anat passant de ser un suburbi a una ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM