Santa Coloma estudia aprofitar les seves aigües termals

07/04/2016 – L’Ajuntament ha encarregat estudis geotèrmics per estudiar el potencial de les termals discorren pels barris del Fondo, Santa Rosa i Llatí.

L’Ajuntament ha encarregat estudis geotèrmics per estudiar el potencial de les termals que discorren pels barris del Fondo, Santa Rosa i Llatí. El Consistori vol saber si seria rendible el seu aprofitament mitjançant un balneari o per subministrar calefacció als edificis públics, com escoles, ambulatoris i oficines municipals.

Ja fa una dotzena d’anys, Santa Coloma va descobrir que disposa d’aigües termals en el subsòl, en quantitat i qualitat suficient per a nodrir un balneari comparable al de Caldes de Malavella i per produir una xarxa de calor per subministrar energia a edificis públics.

La descoberta
Un operari de les obres de la L9 del metro, a finals del 2004, va detectar unes filtracions d’aigua just a la confluència d’aquesta línia amb l’L1, al barri de Fondo, fet freqüent en aquest tipus d’intervencions amb tuneladora. El que van jutjar inusual en analitzar l’aigua és que tingués una temperatura elevada.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM