https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
Santa Coloma estrena un web sobre transparència - Diari de Santa Coloma
 

Santa Coloma estrena un web sobre transparència

 

22/10/12. Santa Coloma acaba de posar en marxa un web sobre transparència on es podrà trobar informació sobre la institució i els càrrecs municipals, com les retribucions o sous. Es tracta del portal, www.gramenet.cat/transparencia, un dels projectes inclosos al Pla d’Acció Municipal (2011-2015). Aquest nou portal agrupa els enllaços a les diferents seccions i planes del web municipal on es mostren les dades que demana l'ONG Transparency International (TI) per confeccionar l'índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA).

 

22/10/12. Santa Coloma acaba de posar en marxa un web sobre transparència on es podrà trobar informació sobre la institució, el seu funcionament i sobre els càrrecs municipals, com les retribucions o sous dels regidors. Es tracta del portal, www.gramenet.cat/transparència, un dels projectes inclosos al Pla d’Acció Municipal (2011-2015). Aquest nou portal agrupa els enllaços a les diferents seccions i planes del web municipal on es mostren les dades que demana l'ONG Transparency International (TI) per confeccionar l'índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA).

 

Amb aquest nou web es posa a l’abast de la ciutadania, en un mateix apartat, tota la informació relativa a la transparència en el funcionament de l’Ajuntament de Santa Coloma. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que l’objectiu del nou portal és que “la ciutadania pugui accedir a la informació de l’Ajuntament d’una manera més fàcil, simplificada, amb un cop de clic”. Una gran part d’aquesta informació ja estava al web fins ara –com la declaració de bens i interessos dels regidors i regidores i dels càrrecs de confiança, la contractació d’obres, entre d’altres- però ara “tot es simplifica en un mateix canal”.  L’objectiu final, ha afegit l’alcaldessa, “és seguir governant amb parets de vidre i millorar la relació entre les persones i l’administració pública; i un dels valors que ho han de permetre és la màxima transparència”.

 

Núria Parlon ha recordat que Santa Coloma és la segona ciutat catalana en pràctiques de transparència informativa, segons el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya (http://www.infoparticipa.cat/bones-practiques/estudi.html ), realitzat per la UAB, només superada per Sabadell. Segons aquest Mapa, el web municipal de Santa Coloma obté una puntuació de 78 sobre 100, pel que fa a l’avaluació de la transparència informativa dels municipis catalans amb una població superior a 50.000 habitants.

 

El tinent d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania, Siscu Sànchez ha destacat que  l’Ajuntament de Santa Coloma “és un dels pocs ajuntaments a nivell estatal que té un portal específic de la transparència”. Siscu Sánchez ha informat que el portal “s’ha realitzat a cost zero” i que es crearà una Comissió, formada per tècnics municipals, per al seguiment i actualització de la informació, adequant-lo a les noves necessitats, i alhora acomplint tant la llei de protecció de dades com la futura llei de transparència, actualment en tràmit parlamentari.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure