Santa Coloma es reivindica com a ciutat del coneixement

09/10/13. La Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré va acollir ahir la presentació del projecte “Santa Coloma, ciutat universitària”. La iniciativa pretén donar a conèixer l’oferta d’estudis que es poden cursar a la ciutat.

Actualment, a Santa Coloma es poden estudiar més de 20 cursos de graus, màsters, postgraus, doctorat i especialitats sanitàries. La ciutat compta amb quatre centres de formació i coneixement: el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), el Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López Parc de Salut Mar (CAEM- PSMar) i la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES). L’Ajuntament i aquestes quatre institucions han engegat un projecte per donar a conèixer l’oferta formativa que hi ha a la ciutat. Es tracta de “Santa Coloma, ciutat universitària”.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar el projecte, amb el director del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), Màrius Rubiralta; el coordinador local del centre de la Universidad Nacional de Estudios a Distancia (UNED), Carlos Villagrasa; el director gerent de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES), Vicenç Perelló; i el director dels Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar), Víctor Frías.

“Santa Coloma, ciutat universitària” engloba diferents iniciatives i propostes que es desenvoluparan en els propers mesos per fer arribar a la ciutadania i a la societat en general més i millors oportunitats de formació, estudis, especialitzacions i pràctiques professionals. Un dels objectius del projecte és que la ciutat esdevingui un referent estatal en estudis d’alimentació, gastronomia i salut, amb el treball conjunt de les entitats mencionades i les associacions ciutadanes i teixit comercial i de la restauració colomenca.

L’alcaldessa Núria Parlon va destacar que amb aquest projecte, “volem posar en valor que la millora en l’educació i en la formació professional i superior són fonamentals per al creixement econòmic, el progrés de la ciutadania i la cohesió social”. En aquest sentit, l’alcaldessa va explicar que “amb la ‘Santa Coloma, ciutat universitària’ volem donar a conèixer i enfortir aquest clúster de formació i innovació que configuren els quatre centres de formació i educació superior que disposa la ciutat”.

Coneixement i innovació, claus del projecte
Per la seva banda, el director del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), Màrius Rubiralta, va ressaltar en seu discurs que “aquest acord és un pas més en el compromís ciutat-universitat, reforçant el coneixement com element clau del progrés perquè no podem sortir de la crisi sense el coneixement”. Rubiralta ha afegit que “des del Campus de l’Alimentació treballem sobre tres pilars: salut, alimentació i gastronomia”.

En la seva intervenció, el director gerent de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES), Vicenç Perelló, va dir que “en un entorn com l’actual, ens hem de reinventar i en aquest procés, a la FHES la docència té un paper fonamental perquè ens obliga a estar alerta, a actualitzar-nos i a ser crítics, per tal d’oferir una formació de qualitat als estudiants que trien venir al nostre Hospital”.

El coordinador local del centre de la Universidad Nacional de Estudios a Distancia (UNED), Carlos Villagrasa, va destacar que “els quasi 1.500 alumnes a Santa Coloma, ubiquen el nostre centre per sobre de la mitja quant a centres associats a l’estat Espanyol”. En aquest sentit, Villagrasa ha donat les gràcies “a totes les persones que fan possible aquesta realitat, pel seu compromís social quan més falta fa”.

El director dels Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar), Víctor Frías, va apuntar que la solució a la realitat actual passa per “l’augment de la competitivitat associada a polítiques d’innovació i aquesta innovació s’inicia, necessàriament, per la generació de coneixement”. Així, “els Centres Assistencials, a partir dels nostres professionals, tenen, generen i transmeten el coneixement”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure