Santa Coloma, entre els 8 municipis grans d’Espanya més ben valorats en despesa social

Té la categoria de Corporació Excel·lent en haver augmentat un 60% la despesa social en els darrers 4 anys.

L’informe anual de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials situa l’ajuntament de Santa Coloma entre els 37 consistoris espanyols que arriben a l’excel·lència per la forta inversió en polítiques socials i promoció social. A més, el consistori colomenc és un dels 8 de l’Estat amb la categoria de Corporació Excel·lent en haver augmentat un 60% la despesa social en els darrers 4 anys.

Segons l’informe anual de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials elaborat després d’avaluar 404 ajuntaments espanyols més grans de 20.000 habitants, l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està entre els 37 que arriben a l’excel·lència per la inversió en polítiques socials.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha constatat que les dades de l’informe avalen les polítiques municipals en matèria social, “l’estudi valida, una vegada més, l’aposta decidida per les polítiques socials desplegades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. la manca de recursos i competències, algunes administracions locals continuem fent un gran esforç en ajudar les persones amb menys recursos, per no deixar ningú a la cuneta”.

A la setena edició d’aquest estudi, l’associació ha analitzat els pressupostos que els consistoris dediquen a «Serveis Socials i Promoció Social» amb dades corresponents al Pressupost Liquidat 2022 que publica el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública al seu portal de serveis telemàtics.

Els ajuntaments que han aconseguit elevar la despesa social més d’un 60% en el període 2019-2022 són reconeguts a més com a Corporacions Excel·lents en Serveis Socials, i només 8 han aconseguit aquest màxim reconeixement, entre els quals hi ha la de Santa Coloma de Gramenet, únic representant català juntament amb Vilanova i La Geltrú en aquesta llista selectiva d’ajuntaments que més inverteixen en polítiques socials. Los Llanos de Aridane, Nerja, Arteixo, La Rinconada, Mislata i Alcalá de Guadaira són els altres 6 municipis espanyols catalogat com a corporacions excel·lents.

A l’abast de pocs

Els 37 ajuntaments amb nivells d'»excel·lència social», amb prou feines representen el 9,16% del total dels que han participat a l’estudi, 404. Una xifra que baixa considerablement respecte a les dades de l’any anterior quan van ser 52 les que van obtenir aquesta qualificació, i entre ells també va figurar l?ajuntament colomenc.

És per això que només 3,4 milions d’habitants es poden sentir beneficiats d’uns ajuntaments que posen a disposició dels seus Serveis Socials una inversió econòmica d’Excel·lència, i entre ells hi ha un any més la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure